Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VEF Rīga Haifā pēdējā sekundē zaudē Maccabi

Latvijas čempioni VEF Rīga trešdien viesos ULEB Eiropas kausa spēlē ar 72:74 (11:24, 18:21, 19:11, 24:18) piekāpās Izraēlas čempioniem Haifas Maccabi. Uzvaras grozu sekundi pirms pamatlaika beigām mājiniekiem guva Ike Ofoegbu.

Kapteinis Kristaps Janičenoks VEF labā guva 17 punktus, 15 pievienoja Kenans Bajramovičs, bet Artūram Bērziņam 12 punkti un 8 atlēkušās bumbas zem groziem. Uzvarētājiem pa 16 punktiem guva Dagans Jivzori un Braiens Rendls.

Spēli pārliecinošāk iesāka mājinieki, pirmajās 10 minūtēs iekrājot 13 punktu pārsvaru, bet līdz pirmā puslaika beigām uz tablo bija jau +16 Maccabi labā - 45:29. Vienubrīd mājinieku pārsvars sasniedza pat 18 punktus. Trešās ceturtdaļas sākumā rīdzinieki guva piecus punktus pēc kārtas un līdz desmitminūtes beigām samazināja starpību līdz 48:56. Izšķirošajā ceturtdaļā rīdziniekiem vajadzēja trīsarpus minūtes, līdz Maccabi tika panākti un pēc Bajramoviča divpunktu metiena pat apsteigti - 61:60. Turpinājumā vadību ieguva te viena, te otra komanda, līdz minūti pirms pamatlaika beigām tablo vēstīja 72:72. Atlikušajā laikā komandas vairākkārt kļūdījās metienos, tomēr Ikes Ofoegbu raidījums sekundi(!) pirms mača beigām laimīgu uzvaru atnesa laukuma saimniekiem.

Maccabi pārliecinoši uzvarēja cīņu zem groziem (40:30), tomēr biežāk kļūdījās (17:12). Rīdziniekus šoreiz neglāba arī 10 realizētie trejači, jo mājinieki bija krietni sekmīgāki no pustālās distances.

G grupas kopvērtējumā pēc astoņām kārtām līderi ir Kazaņas Unics (8-0), kuriem seko Haifas basketbolisti (6-2), Bandirmas Banvit (4-4) un vefieši (4-4), bet pastarīšiem Skopjes Aerodrom un Tallinas Kalev/Cramo ir pa vienam panākumam. Otrajam posmam kvalificēsies trīs labākās komandas. Zaudējums nozīmē, ka vefieši un Banvit pēdējās divās kārtās cīnīsies par trešo ceļazīmi.

Rīdziniekiem nelabvēlīga bija Banvit komandas uzvara Skopjē (86:68), kas ļāva turkiem pakāpties uz 3.vietu, bet Unics savā laukumā ar 50(!) punktu pārsvaru sagrāva Tallinas basketbolistus - 94:44.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi