Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VEF Rīga Latvijas basketbola derbijā uzvar Ventspili, liepājniekiem pirmā neveiksme

VEF Rīga piektdien Pafbet Latvijas - Igaunijas līgā (LIBL) Latvijas basketbola klasikā pret Ventspils basketbolistiem izcīnīja panākumu.

Rīgas komanda ar rezultātu 100:81 (26:22, 25:16, 22:22, 27:21) pārspēja "Ventspili", izcīnot pirmo uzvaru šosezon.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Māris Gulbis, 16 punktus pievienoja Deniels Hamiltons, bet Džamārs Eibramss un Anrijs Miška sakrāja pa 12 gūtajiem punktiem.

"Ventspils" labā 18 punktus guva Linards Jaunzems, kamēr Artūrs Ausējs un Ivans Gandija-Rosa izcēlās ar 15 gūtajiem punktiem.

Pirmajā ceturtdaļā rīdzinieki neuzmanīgi spēlēja aizsardzībā, kas deva iespējas "Ventspilij" izvirzīties vadībā, taču tuvojoties pirmā ceturkšņa izskaņai "VEF Rīga" veica astoņu punktu izrāvienu, kas ļāva pārņemt iniciatīvu.

Turpinājumā otrajā ceturtdaļā ventspilnieki pirmajās piecās minūtēs guva vien trīs punktus, kamēr laukuma saimnieki turpināja krāt pārsvaru un puslaika pārtraukumā devās ar +13.

Atlikušajā spēles daļā "Ventspilij" neizdevās izrādīt pietiekoši lielu pretestību, un "VEF Rīga" izcīnīja drošu panākumu.

Jau ziņots, ka "Liepāja" ar 71:75 piekāpās Raplas "Avis Utilitas", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar 58:115 piedzīvoja sagrāvi pret Slobožanskas "Prometey", bet divu Igaunijas vienību duelī Dāvja Geka pārstāvētā "Parnu Sadam" ar 92:90 guva panākumu pār Mārča Vītola "Keila".

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacentīsies arī Ukrainas komanda "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalīsies pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi