Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

VEF Rīga lauž līgumu ar Nenkivilu; treneru kolektīvu papildina Feldmanis

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga pēc abpusējas vienošanās lauzusi līgumu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Kītonu Nenkivilu, kā arī galvaspilsētas klubs treneru kolektīvam piesaistījis Raimondu Feldmani.

Nenkivils šosezon 12 VTB Vienotās līgas spēlēs vidēji mačā guvis 9,0 punktus un savācis 5,3 atlēkušās bumbas. Savukārt Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņam piecos aizvadītajos dueļos vidēji vienā spēlē 7,2 punkti un 7,0 bumbas zem groziem.

Savas basketbolista karjeras sākumā Nenkivils no 2007. līdz 2011.gadam studēja un spēlēja prestižajā Viskonsinas Universitātes basketbola komandā. Pēc koledžas absolvēšanas Nenkivils savu profesionāļa karjeru sāka Vācijas bundeslīgā Ulmas Ratiopharm rindās, kur kopumā pavadīja trīs sezonas.

Iepriekšējā sezonā Nenkivils pārcēlās uz Spāniju, kur pievienojās ACB līgas komandai Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus".

Līdz ar to patlaban vienībā ir četri leģionāri - aizsargi amerikāns Kvins Makdauels un zviedrs Ludvigs Hākansons, meksikānis Fransisko Kruss un spāņu spēka uzbrucējs Gilji Ruvio, bet krievu uzbrucējs Vladislavs Starateļevs izīrēts Tbilisi Vita vienībai.

Tāpat VEF Rīga treneru kolektīvam piesaistījusi Raimondu Feldmani, kurš līdz šim bija kluba profesionālās basketbola skolas VEF skola galvenais treneris, bet tagad viņš kopā ar Jevgēniju Kosuškinu asistēs Jānim Gailītim.

Kā zināms, pagājušajā piektdienā VEF Rīga, turpinot neveiksmīgo sezonas sākumu, LBL spēlē ar 81:89 piekāpās Ventspils komandai, kas 24 stundas vēlāk lika no amata atbrīvot galveno treneri Karlosu Fradi. Uzreiz pēc tam VEF Rīga pavēstīja, ka turpmāk galvenā trenera pienākumus pildīs līdzšinējais Frades palīgs Gailītis, vēlāk apstiprinot, ka viņš amatā atradīsies vismaz līdz sezonas beigām.

Gailīša debijas mačā VEF Rīga pirmdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar 93:104 piekāpās Latvijā labi zināmā lietuviešu speciālista Rima Kurtinaiša vadītajam Maskavas apgabala klubam "Himki", kas sekmīgi startē arī ULEB Eirolīgā. Līdz ar to ar trim panākumiem 12 spēlēs VEF Rīga atrodas Vienotās līgas kopvērtējuma 15.pozīcijā, apsteidzot vien turnīra pastarīti Tbilisi Vita no Gruzijas.

Kopš atjaunošanas 2007.gadā basketbola klubs VEF Rīga kļuvis par četrkārtēju Latvijas čempionu, bet divas reizes izcīnīts sudrabs. Divas reizes VEF Rīga klubs iekļuvis Eiropas kausa otrajā posmā, trīs reizes pastāvēšanas vēsturē spēlējis ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. VEF Rīga ir vienīgais Latvijas pārstāvis Centrālās un Austrumeiropas klubu veidotajā VTB Vienotajā līgā, kurā labākais sasniegums ir ceturtdaļfināla sasniegšana.

LBL kopvērtējumā VEF Rīga ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu. Šī gada pavasarī rīdzinieki pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni Ventspili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi