Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VEF Rīga LBL finālsērijas pirmajā mačā pēc puslaika uzvar Ventspili

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmajā mačā VEF Rīga pēc pirmā puslaika ar rezultātu 44:34 izbraukumā uzvar Ventspils spēlētājus.

Rezultatīvākais pirmajā puslaikā ar 14 punktiem VEF Rīga komandā bija Ingus Jakovičs, bet ar sešiem punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlies Džeralds Robinsons.

Savukārt ventspilniekiem astoņus punktus guvis Māris Gulbis, bet pa sešiem punktiem iemetuši Žanis Peiners un Džerajs Grānts.

Kaut  VEF Rīga pirmos punktus guva vien ceturtajā minūtē, turpinājumā tā 60 sekunžu laikā iemeta septiņus punktus un pārņēma vadību. Arī nākamajās minūtēs  VEF Rīga spēlēja arvien stabilāk un septītajā minūtē Jānis Bērziņš jau izvirzīja savu komandu vadībā ar 17:6. Ceturtdaļas beigās gan ventspilniekiem izdevās pretiniekus apturēt un tās beigās pēc Žaņa Peinera tālmetiena mājinieki pietuvojās līdz 16:19.

Otrās ceturtdaļas ievadā Peiners pēc vēl viena tālmetiena jau panāca izlīdzinājumu, bet Kristaps Janičenoks izvirzīja vadībā Ventspili. Tomēr uz to ar trim tālmetieniem īsā laikā atbildēja Ingus Jakovičs, izvirzot  VEF Rīga priekšā ar 32:26. Arī puslaika beigās  VEF Rīga ne tikai sekmīgi uzbruka, bet arī labi darbojās aizsardzībā, atrodoties priekšā ar 44:34.

Sērijas pirmais mačs norisinās Ventspils olimpiskajā centrā. Cīņu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Abas vienības savā starpā Latvijas čempiona titulu intrigām bagātās finālsērijās dalījušas jau iepriekšējās četras sezonas. Šajā laikā trīs čempionu titulus izcīnījusi  VEF Rīga, bet pērn labākā bija Ventspils.

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet otrdien abas komandas jau tiksies Rīgā, kamēr ceturtdien tās atkal spēkosies Ventspilī.

Šīs sezonas LBL regulārā turnīra ietvaros abas komandas savā starpā tikās divas reizes - vispirms janvārī Bauskā pārāki ar 90:85 bija Ventspils, bet februārī Ventspilī ar 75:67 uzvarēja VEF Rīga.

Ventspils par Latvijas čempioniem kopumā kronēti deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma. Savukārt  VEF Rīga par labāko komandu valstī pēc kluba atjaunošanas 2007.gadā kļuvuši trīs reizes - no 2011. līdz 2013.gadam.

Ar 15 uzvarām 18 spēlēs Ventspils komanda LBL regulārajā čempionātā ne bez problēmām izcīnīja pirmo vietu, kamēr  VEF Rīga ar astoņiem panākumiem desmit cīņās bija otrie, tāpēc abi klubi automātiski sasniedza izslēgšanas spēļu pusfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi