Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

VEF Rīga pēc sāpīga zaudējuma Bilbao izstājas no Eiropas kausa turnīra

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga izšķirošajā Eiropas kausa otrā posma jeb Top16 sacensību mačā otrdien izbraukumā ar rezultātu 65:76 (22:13, 14:24, 17:14, 12:25) zaudēja Spānijas komandai Bilbao Uxue.

Latvijas klubam tādējādi Eiropas kausa sezona ir beigusies, bet Uxue kā šī mača uzvarētāji iekļuva ceturtdaļfinālā.

Rezultatīvākais VEF Rīga komandā ar 12 punktiem bija lietuvietis Antans Kavaļausks, 11 punktus iekrāja Kaspars Bērziņš, bet desmit punkti Kristapa Janičenoka un amerikāņa Ērla Roulenda kontā.

Uxue vienības labā tikmēr pa 15 punktiem guva Rauls Lopess un Alekss Mumbru.

Maču veiksmīgāk izdevās uzsākt VEF Rīga komandai, kas pēc trim nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 8:4. Pārsvars tika saglabāts arī pirmās ceturtdaļas turpinājumā, kas aizritēja ļoti augstā tempā. Trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām rīdzinieki bija vadībā ar 15:10, bet pieci pēc kārtas gūtie punkti ļāva pirmās desmit minūtes noslēgt pie rezultāta 22:13 savā labā.

Otrās ceturtdaļas ievadā VEF Rīga guva vēl piecus punktus pēc kārtas, panākot jau 27:13 savā labā, tomēr uz to mājinieki atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem. Latvijas kluba pārstāvji savās darbībās kļuva krietni paviršāki, tomēr tas neliedza saglabāt pārsvaru, kas ceturtdaļas vidū bija sešu punktu izteiksmē (31:25). Laukuma saimnieki gan bija jūtami ieskrējušies, kamēr VEF Rīga veiksme uzbrukumā apstājās. Divas minūtes pirms puslaika beigām Uxue pietuvojās vairs līdz tikai viena punkta atstatumam, bet atlikušajā laikā pārņēma vadību un atpūtā devās ar viena punkta pārsvaru (37:36).

Trešajā ceturtdaļā laukumā dominēja ļoti sīva spēkošanās punkts punktā, abām komandām pamīšus esot vadībā ar minimālu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū mājinieki atradās līderos ar 47:44, bet līdz tās beigām VEF Rīga panāca 53:51 savā labā. Rīdziniekiem trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās ceturtdaļas sākumā izdevās uz laiku iegūt iniciatīvu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 58:53, tomēr ceturtdaļas pašā vidū rezultāts jau bija neizšķirts 60:60.

Ar Kaspara Bērziņa diviem gūtajiem punktiem un realizēto soda metienu VEF Rīga ieguva trīs punktu pārsvaru, tomēr drīz pēc tam Bērziņš tika sodīts ar ceturto personīgo piezīmi, kurai sekoja strīdīga tehniskā piezīme par "gaisa skūpsta" sūtīšanu skatītājiem tribīnēs. Tā rezultātā trīs minūtes pirms mača beigām vadībā ar 64:63 jau bija mājinieki, bet minūti vēlāk Uxue atradās līderos ar 68:65.

Lai arī uzbrukumā Latvijas klubam nekādi neizdevās tikt pie precīziem metieniem, labais sniegums aizsardzībā ļāva minūti pirms mača beigām atrasties zaudētājos ar nemainīgo 65:68. Pusminūti pirms spēles beigām mājiniekiem ļoti sarežģītā situācijā izdevās realizēt tālmetienu, bet atlikušajā laikā VEF Rīga nespēja darboties bez kļūdām un cieta sāpīgu zaudējumu.

Otrajā šīs grupas sestās kārtas mačā Spānijas komanda Valencia Basket otrdien ar 104:55 (29:22, 26:10, 24:10, 25:13) savā laukumā sagrāva čehu klubu Nimburkas CEZ, tiekot pie ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu.

J apakšgrupas noslēgumā pirmās divas vietas ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņēma Uxue un Valencia Basket komandas, VEF Rīga ar trim panākumiem ierindojās trešajā pozīcijā, bet CEZ palika ceturtie ar vienu uzvaru.

Kā ziņots, iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā VEF Rīga basketbolistiem bija jau pagājušajā nedēļā, taču spraigā cīņā Arēnā Rīga septiņu tūkstošu skatītāju klātbūtnē pēc pagarinājuma tika atzīts Valencia Basket pārākums (96:103).

Rīgas un Bilbao komandu pirmajā tikšanās reizē 15.janvārī VEF Rīga savā laukumā aizvadīja vienu no labākajām spēlēm, sagraujot spāņus ar 99:76. Toreiz neapturams bija Latvijas kluba saspēles vadītājs Roulends, kurš guva 30 punktus, vēlāk tiekot atzīts arī par nedēļas vērtīgāko spēlētāju visā Eiropas kausa izcīņā.

Pēc viesošanās Rīgā Uxue vienība nākamo piecu nedēļu laikā aizvadījusi astoņas spēles, gūstot piecas uzvaras un piedzīvojot trīs zaudējumus. Pēdējo neveiksmi Bilbao komanda piedzīvoja 8.februārī Spānijas Karaļa ceturtdaļfinālā pret Gran Canaria (62:74). Pēc tam sekojošajās divās spēlēs gūta uzvara - Eiropas kausa spēlē Čehijā pār CEZ ar 83:69 un Spānijas līgas izbraukuma cīņā Badalonā pār FIATC Joventut ar 81:70, kas tika gūta svētdien.

Kā ziņots, otrā posma pirmajā kārtā VEF Rīga sīvā cīņā ar 82:86 izbraukumā piekāpās Valensijas vienībai, pēc tam rīdzinieki savu skatītāju priekšā ar rezultātu 99:76 negaidīti pārliecinoši uzvarēja Uxue basketbolistus, bet turpinājumā divreiz spēja pieveikt CEZ vienību - izbraukumā ar 85:80 un savā laukumā ar 81:59. Savukārt šīm cīņām sekoja neveiksme pret Valencia Basket un neizmantota iespēja garantēt sev vietu ceturtdaļfinālā.

Zīmīgi, ka VEF Rīga basketbolisti zaudējuši pēdējos četros mačos pēc kārtas, jo VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) iepriekšējās divās spēlēs tā zaudējusi Lietuvas komandai Kauņas Žalgiris, kā arī savā laukumā piekāpusies CEZ.

Eiropas kausā komandas savstarpēji aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīrs rīdziniekiem izvērtās ļoti dramatisks un dalība nākamajā kārtā izšķīrās izbraukuma spēlē Francijā, kurā ar 69:67 tika pieveikta vietējā Lemānas Sarthe Basket komanda.

Sacensību Top16 fāzi VEF Rīga komanda bija sasniegusi otro gadu pēc kārtas, turklāt otro reizi šajā posmā sacentās tieši ar Valencia Basket un CEZ. Pirms gada pirmās divas vietas grupā izcīnīja tieši Valencia Basket un CEZ, bet VEF Rīga pēc zaudējuma pēdējā mačā Spānijas vienībai, ko toreiz pārstāvēja arī latvietis Rihards Kuksiks, palika trešajā vietā un ceturtdaļfinālu nesasniedza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi