Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga prezidents Jahovičs: Būtu bijis žēl, ja ar šādu skaistu basketbolu nebūtu tikuši tālāk

Latvijas čempionvienība VEF Rīga Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīrā demonstrēja skaistu basketbolu un pelnīti iekļuva nākamajā kārtā, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra kluba prezidents Gatis Jahovičs.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien FIBA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā jeb sestajā spēlē ar 60:57 pārspēja Grieķijas klubu "Peristeri" un pirmo reizi kvalificējās nākamajam posmam.

"Pirmo posmu vērtējam ļoti labi, lai gan viss varēja izvērsties pavisam citādāk. Visas spēles aizvadījām pārliecinoši, vienīgos zaudējumus piedzīvojot pēdējās sekundēs. Būtu bijis ļoti žēl, ja, rādot šādu skaistu basketbolu, nebūtu tikuši tālāk. Skatāmies ar cerībām arī uz nākamo kārtu," komandas sniegumu pamatturnīra pirmajā posmā komentēja Jahovičs.

Rīdzinieki apakšgrupā piekāpās tikai Strasbūras SIG komandai, abus mačus zaudējot spraigās galotnēs. Uzvara kaut vienā no tiem dotu izsētās komandas statusu. Otrajā posmā apakšgrupās būs pa divām izsētajām un divām neizsētajām komandām.

"Grūti izvērtēt, kurā situācijā pirmā vai otrā vieta grupā ir labāka. Galvenais, ka esam tikuši nākamajā kārtā - tas jau vien ir panākumus, ar kuru esam apmierināti," uzsvēra Jahovičs.

Iepriekš publicētais turnīra nolikums paredzēja, ka katrs klubs var pieteikt vienu papildu spēlētāju, taču pagaidām potenciālie papildinājumi nav apspriesti. "Šobrīd nav vēl tādas domas, ka sastāvā varētu kas mainīties," atzīmēja Jahovičs.

Tāpat klubs cer saglabāt sastāvu, kāds tas ir bijis no sezonas sākuma, tajā saglabājot arī lielisku sniegumu rādošo Kailu Olmenu. "Piedāvājumi viņam ir bijuši, bet mēs neko negrasāmies mainīt," atklāja Jahovičs.

Neatkarīgi no Covid-19 apstākļiem, komandām ir iespējas papildināt sastāvus ar jauniem basketbolistiem.

"Daudziem basketbolistiem līgumi ir uz noteiktu termiņu, un tā kā FIBA Čempionu līgā pirmā kārta beigusies, no nākamajā kārtā netikušajām komandām ir vieglāk piesaistīt spēlētājus. Domāju, ka tirgū ir pieejami spēlētāji," skaidroja Jahovičs.

Laikā, kad daudzās komandās Latvijā un Eiropā bijuši lielāki vai mazāki Covid-19 uzliesmojumi, "VEF Rīga" šosezon veiksmīgi izvairījusies no vīrusa.

"Mēģinām ievērot gan LBS izstrādāto protokolu, gan komandas ārstu izveidotos iekšējos noteikumus. Stāstām spēlētājiem, lai lieki apkārt nestaigā. Tāpat piekodinām, lai tiktu ievēroti visi Ministru Kabineta noteikumi. Regulāri veicam testus. Par laimi, šobrīd esam ļoti veiksmīgi tikuši galā ar vīrusu," atzīmēja Jahovičs.

FIBA Čempionu līgas nākamās kārtas izloze paredzēta 2.februārī. No izsēto grupas, kurā būs Tenerifes "Iberostar", "Tofaš", Holonas "Hapoel", Saragosas "Casademont", Strasbūras SIG, Bambergas "Brose", "Turk Telekom" un H grupas uzvarētāja (Burgosas "San Pablo" vai Brindisi "Happy Casa"), rīdziniekiem pretī stāsies divas komandas, izņemot strasbūriešus, ar ko ceļi krustojās pirmajā posmā. 

Savukārt no neizsēto grupas, kur ir Sasāri "Dinamo", Nimburkas ERA, Atēnu AEK, "Ņižņij Novgorod", F grupas otrās vietas ieguvēja (Karšijakas "Pinar" vai Bilbao "RETAbet") un H grupas otrās vietas ieguvēja (Burgosas "San Pablo" vai Brindisi "Happy Casa"), pretī nāks viena vienība.

Arī otrajā posmā tiks aizvadīts divu apļu grupu turnīrs, labākajām divām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi