Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils izcīna trešo vietu BBL kausa izcīņas turnīrā

Latvijas čempionvienība Ventspils svētdien mačā pret trešo vietu Olybet Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas turnīrā Liepājā ar rezultātu 86:76 (14:11, 21:19, 24:16, 27:30) pārspēja iepriekšējās sezonas BBL spēcīgāko komandu Šiauliai no Lietuvas.

Amerikānis Trojs Bārnīss uzvarētāju labā guva 15 punktus, bet 13 punktus iekrāja Žanis Peiners. Savukārt pa 11 punktiem guva Māris Gulbis un Andrejs Gražulis.

Pirmajā ceturtdaļā Ventspils komanda iekrāja desmit punktu pārsvaru, kuru gan pretinieki ātri vien sadeldēja, bet otrajā ceturtdaļā Igaunijas vienība atspēlējās no deviņu punktu deficīta, uz laiku pārņemot vadību. Puslaika beigās Ventspils atguva vadību ar pieciem punktiem, bet trešajā ceturtdaļā pārliecinoši sāka kontrolēt cīņas gaitu, iekrājot 13 punktu handikapu. Noslēdzošajā ceturtdaļā Šiauliai vienība no 17 punktu deficīta spēja krietni pietuvoties pretiniekiem un pēdējā minūtē panāca vien četru punktu starpību, tomēr "Ventspils" savu uzvaru nosargāja.

Vēlāk svētdien finālā mājinieki Liepāja/Triobet tiksies ar TU/Rock komandu no Igaunijas.

Jau vēstīts, ka sestdien pusfinālā Liepāja"/"Triobet" ar 71:70 pieveica "Ventspili", bet TU/"Rock" ar 62:59 uzvarēja "Šiauliai" basketbolistus.

BBL kausa izcīņa notiek jau septīto reizi pēc kārtas. No Latvijas komandām šajā turnīrā līdz šim spējusi uzvarēt vien "VEF Rīga" komanda, kas to paveica 2011.gadā, bet finālā spēlējušas arī "Barons"/LMT (2008.gads) un "Liepājas lauvas" (2012.gads).

Savukārt pērn sacensībās Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos triumfēja vietējā "Ņevežis" vienība.

Pašu jauno BBL sezonu plānots iesākt oktobrī. Sacensībās šosezon piedalīsies 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" - BBL sacensībās iesaistīsies vien ar izslēgšanas spēlēm, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalīsies ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī "Ņevežis" komanda, kas debitēs ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi