Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptaujas rezultāti liecina, ka divi no trim ACB spēlētājiem nevēlas noslēgt sezonu

Pēc Spānijas Profesionālo basketbolistu savienības (ABP) veiktās aptaujas pirmdien noskaidrojies, ka divi no trim spēcīgākā čempionāta (ACB) spēlētājiem nemaz nevēlas noslēgt šo sezonu, vēsta portāls Eurohoops.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka gadījumā, ja līdz 31.maijam tiks pieņemts lēmums par sezonas turpināšanu, pirmie dueļi varētu sākties jūlijā. ACB sezona turpinātos ar 12 komandu turnīru.

ABP veica anonīmu aptauju, kurā spēlētājiem tika vaicāts, vai viņi vēlas aizvadīt šīs sezonas atlikušās spēles.

107 spēlētāji atklājuši, ka nemaz nevēlas noslēgt šo sezonu, bet par spēļu turpināšanu iestājās vien 50 sportisti.

Aptaujā piedalījās to 12 komandu spēlētāji, kuru vienības kvalificējušās plānotajam 12 klubu turnīram.

Lielākais "nē" atbilžu skaits vērojams ULEB Eirolīgas klubos, tostarp arī Rolanda Šmita pārstāvētajā Barcelona un Vitorijas Baskonia, kuras treniņnometnei ir pievienojies Artūrs Kurucs. Abu šo komandu 16 basketbolisti norādīja, ka nevēlas pabeigt ACB sezonu.

Madrides Real sezonu no 16 basketbolistiem vēlas turpināt vien divi. Valensijas klubā spēles alkst atsākt 11 no 14 cilvēkiem, savukārt Andoras Morabanc vienībā 11 no 12 spēlētājiem pauduši gatavību atgriezties laukumā. Līdzīgs balsojums bija arī Saragosas Basket klubā, visiem desmit basketbolistiem atbildot ar "jā" sezonas turpināšanai.

Artūra Žagara pārstāvētajā komandā Badalonas Joventut domas dalās, jo septiņi basketbolisti vēlas atsākt ACB sezonu, bet pieci iestājas pret šādu ideju.

Jau ziņots, ka sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības, kas formātā "labākā starp piecām komandām" spēlēs par čempionu kausu. Uz otro pēc spēka līgu LEB Oro šajā variantā nevienai komandai nebūs jāizkrīt. Pirms sacensību atsākšanas ir paredzētas vismaz trīs sagatavošanās nedēļas. Ja ACB sezona tiks atcelta, neviena komanda netiks kronēta par čempioniem.

A grupā būs abas Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības - Rolanda Šmita Barcelona un Artūra Žagara Badalonas Joventut, kā arī VEF Rīga pretinieki Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra C grupā Tenerifes Iberostar, Vitorijas Kirolbet Baskonia, Malagas Unicaja un Bilbao Retabet.

B grupā tiksies Madrides Real, Saragosas Casademont, Morabanc, Valencia, Burgosas San Pablo un Grankanārijas Herbalife.

Katras grupas labākās divas komandas pēc olimpiskās sistēmas izspēlēs pusfinālu un finālu.

Šmita pārstāvētā Barcelona pēc turnīra apturēšanas ar 19 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ir pirmā, Žagara Badalonas Joventut vienība ar deviņiem panākumiem 24 mačos ieņem 12.vietu, Rinalds Mālmanis un Mursijas UCAM ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ir 16.pozīcijā, bet Rodija Mačohas pārstāvētais Fuenlavradas Montakit klubs ar pieciem panākumiem 22 cīņās ierindojas 17.vietā 18 klubu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi