Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Bagatskis: Grēkāžu uzvārdus publiski nesaukšu

"No principiem neatkāpšos – grēkāžu uzvārdus publiski nesaukšu. Tikai atkārtošu, ko teicu jau pirms turnīra – uz treniņos iekrātā noguruma fona labi var redzēt, kas kurš ir. Kurš ir cīnītājs jebkuros apstākļos, un kurš mentāli nav tik stiprs, lai pārvarētu fiziski smagus brīžus," Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Ainaru Bagatski pēc svētdienas zaudējuma pārbaudes spēlē Serbijai (54:67) citē Latvijas Basketbola savienība.

Diena.lv jau vēstīja, ka Latvijas basketbolisti izcīnīja 3.vietu Slovēnijā notikušajā pārbaudes turnīrā. Iepriekš piektdien Bagatska padotie piekāpās mājiniekiem (67:71), bet sestdien uzvarēja pasaules vicečempionus turkus (66:61).

„Kamēr laukumā darījām to, kas bija sarunāts – apmēram no devītās līdz 35.minūtei – spēle bija līdzīga vai mums bija neliels pārsvars. Bet pēdējās minūtēs līdz galam neizdarītas lietas aizsardzībā un nerealizētas drošas iespējas uzbrukumiem mūs iedzina pamatīgā bedrē. Varbūt pēc mēneša, kad ar serbiem būsim nospēlējuši Eiropas čempionāta finālturnīrā, varēsim teikt, ka šāds pavērsiens šodienas mačā bijis tālredzīgs. Taču tagad gan neteikšu, ka kaut kas tāds bija plānots. Žēl, ka īss bezatbildības mirklis pārsvītroja visu, ko iepriekš bijām sastrādājuši. Mums punkti nāca ar kārtīgu darbu, bet beigās serbiem daudzus punktus uzdāvinājām un viņi prasmīgi šīs dāvanas pieņēma. Viens nepacēla roku, otrs nepareizi norotēja... Pietrūkst konsekvences darbībās visas spēles garumā," Bagatskis komentēja spēli pret serbiem.

"Šajā turnīrā esam ieguvuši priekšstatu gan par atsevišķiem spēlētājiem, gan mūsu taktisko variantu efektivitāti. Jautājuma zīmju vēl daudz, tāpēc secinājumus nesasteigsim. Katram pirmo spēļu veiksminiekam vēl būs iespēja apstiprināt stabilitāti, bet neveiksminiekam – pierādīt, ka nepārliecinošais sniegums Celjē bija tikai nejauša epizode. Rezervju snieguma uzlabošanai vēl daudz. Piemēram, šajā turnīra mēs faktiski spēlējām bez trīspunktniekiem, kas tradicionāli bijis iedarbīgs ierocis (pa spēlēm 8/27, 3/26, 4/19).

Pirmdien lidojam uz Rīgu, otrdien atsāksim treniņus. Ierindā paliek visi 16 spēlētāji, turklāt mums pievienosies U20 izlases līderis Jānis Bērziņš," treneris iezīmēja situāciju ar sastāvu.

"Nevienam no 14 basketbolistiem, kuri piedalījās pirmajās pārbaudes spēlēs, veselība nav pasliktinājusies. Arī Jānis Blūms šodien bija gatavs spēlēt, bet jau iepriekš bija nolemts, ka viņš un arī Kristaps Janičenoks piedalīsies tikai divās spēlēs no trim. Andrejs (Šeļakovs), šķiet, jau otrdien varēs trenēties ar pilnu jaudu. Žaņa Peinera veselības stāvokli izvērtēsim īpaši. Jebkurā gadījumā kandidātu loku gatavojamies samazināt tikai pirms pārbaudes mačiem Horvātijā 18. un 19.augustā," noslēdz Bagatskis.

Nākošās pārbaudes spēles nedēļas beigās gaidāmas tepat Rīgā - ceturtdien un piektdien Arēnā Rīga viesosies Krievijas basketbolisti.

Eiropas čempionāts Slovēnijā sāksies 4.septembrī. Latvija ielozēta vienā grupā ar Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolistiem. Grupu turnīra otrajam posmam kvalificēsies tikai trīs labākās komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi