Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Barons/LMT spēlēs FIBA Eiropas kausa finālā

FIBA Eiropas kausa izcīņas pusfināla spēlē Limasolā (Kipra) Barons/LMT kluba basketbolisti ar 88:82 (40:49) uzvarēja Igaunijas čempionvienību Tartu Rock.

Limasolas sporta zālē, kur vietu ir apmēram 5500 skatītāju, pirms Latvijas un Igaunijas klubu spēles bija aizpildījuši tikai apmēram 300 basketbola līdzjutēju. Apmēram puse ir diezgan skaļu ziemeļu kaimiņu — par spīti tam, ka šo maču televīzijā pārraida Igaunijas televīzija. Pārējie ir apmēram pussimts Barona fanu un turnīra tehniskie darbinieki.

Spēles gaita: 6:6 (3.min.), 8:15 (5.), 13:20 (8.), 22:29 (10.), 31:34 (13.), 28:40 (15.), 31:49 (18.), 45:51 (22.), 47:54 (25.), 52:59 (26.), 56:61 (27.), 63:64 (30.), 67:69 (32.), 70:69 (33.), 72:72 (35.), 81:74 (38.), 84:80 (39.), 88:82.
Barons/LMT kluba pamatsastāvā laukumā devās Gusts, Šķēle, Adomaitis, Bērziņš un Aleksanders. Pirmajā ceturtdaļā spēles ritmu diktēja par pastarīšiem uzskatītie Tartu Rock basketbolisti. Igauņi it kā nekur nesteidzās, toties bumba viņiem kustējās ļoti ātri un bieži netraucēti metieni tika izdarīti no labām pozīcijām. Uz kaimiņu fona Barons./LMT uzbrukums bija stipri individuālāks. Pārmaiņus iniciatīvu uzņēmās Šķēle, Aleksanders un Gusts, tomēr punkti nāca grūtāk. Rezultāta augšana igauņu labā likās likumsakarīga, tomēr maz ticams, ka ilgi abas komandas uzbruks ar tik labu precizitāti.

Otrajā ceturtdaļā Barons ļoti nepatīkami pārsteidza ar pilnīgu nevarību aizsardzībā un neorganizētību uzbrukumā. Igauņu elegantajām sadarbībām nebija ko likt pretī līdz pat 18.minūtei, kad rezultāts kļuva bezcerīgs (31:49). Paradoksālā kārtā Baronu nedaudz atdzīvināja Šķēles trauma (augšstilba muskuļa sasitums), jo pēc līdera noiešanas no laukuma viņa partneri kļuva krietni aktīvāki aizsardzībā. Izmantojot igauņu apstāšanos, puslaika pēdējās minūtes rezultāta starpība tika samazināta līdz tādai, kas uztur intrigu otrajā puslaikā. Tomēr pirmo 20 minūšu laikā Barons pelnīti bija pārvērties no favorīta par iedzinēju, un situāciju noteikti neuzlaboja Gusta četras piezīmes. Lūzumu varēja nodrošināt ar daudz aktīvāku aizsardzību, un gribējās cerēt, ka Barons izmantos garāka rezervistu soliņa priekšrocības. Barons/LMT kluba prezidents Ivo Zonne pārtraukuma saglabāja optimismu...

Trešajā ceturtdaļā atkārtojās nesenās Šauļu spēles scenārijs. Ar katru minūti arvien vairāk izpaudās Barons/LMT līdzvērtīgā sastāva priekšrocības. Rock pagurušie līderi tika prasmīgi piebremzēti, turklāt viņus kavēja arī pašu nogurums. Savukārt Rīgas komandā iniciatīvu pārmaiņus uzņēmās gandrīz visi basketbolisti. Mīnus vien pirms pēdējām 10 minūtēm liecināja, ka īstā cīņa vēl priekšā.

Uztaustīto ofensīvu rīdzinieki ceturtajā ceturtdaļā pretiniekiem vairs neatdeva. Pirmo reizi spēlē Barons vadībā izvirzījās pēc Vaikuļa trīspunktnieka septiņas minūtes pirms beigām, bet izšķirošo triecienu Rock cerībām pēdējās minūtēs deva vēl divi precīzi tālmetieni Kravčenko un Aleksandera izpildījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi