Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Basketbola izlases galvenajam trenerim Štelmaheram viens no asistentiem būs Vairogs

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram gaidāmajās 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs viens no asistentiem būs Akselis Vairogs, pirmdien ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šajā sestdienā Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā Arēnā Rīga tiksies ar Bulgāriju, bet divas dienas vēlāk paredzēta tikšanās ar Grieķiju.

LBS vēsta, ka pirmdien izlases dalībnieki pulcējās Rīgā, lai vēlāk kopīgi dotos uz viesnīcu. Tāpat komanda jau veikusi Covid-19 testus. Pirmais treniņš plānots otrdien.

Tāpat LBS ziņo, ka Štelmaheram talkā nāks Vairogs, kurš ar speciālistu kopā strādā Igaunijas klubā Tallinas Kalev/Cramo. Vairogs kopā ar Štelmaheru strādājis arī Ventspils vienībā.

Tikmēr valstsvienības vadība turpina rīkoties, lai komandai varētu pievienoties arī Eirolīgas kluba Maskavas apgabala Himki spēlētāji Jānis Timma un Dairis Bertāns. Lielāka skaidrība par abu basketbolistu iespējām pievienoties izlasei būs pēc 18.februārī paredzētās Eirolīgas spēles.

Jau ziņots, ka uz sabraukumu Rīgā uzaicināti 14 spēlētāji, no kuriem 12 novembrī piedalījās spēlēs ar Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas komandām. Klāt nākuši saspēles vadītājs Artūrs Žagars un uzbrucējs Ojārs Siliņš, kuri nomainījuši Artūru Ausēju, Ingu Jakoviču un Klāvu Čavaru.

Finālturnīram Latvijas komanda var kvalificēties divos veidos: 1) 20.februārī uzvarot Bulgārijas izlasi vismaz ar sešu punktu starpību; 2) uzvarot Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22.februārī uzvarot Grieķiju.

Vīriešu valstsvienībām paredzēts logs no 15. līdz 22.februārim, un tā laikā jānoskaidro 13 finālturnīra dalībniekus. H grupas spēles paredzētas 20. un 22.februārī. Pirmajā dienā spēlēs Latvija - Bulgārija un Grieķija - Bosnija un Hercegovina, otrajā tiksies Latvija - Grieķija un Bulgārija - Bosnija un Hercegovina. Finālturnīram kvalificējas trīs komandas.

Pēc četrām kārtām Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases ar trim uzvarām jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un ceļazīmi uz finālturnīru. Uz trešo pretendē Latvija un Bulgārija (abām pa vienai uzvarai). Pagaidām trešajā vietā ir Bulgārijas izlase, kas pirmajā aplī uzvarēja savstarpējā mačā, otrajā pagarinājumā panākot 110:104.

Novembrī vīriešu izlase spēlēja "burbulī" Sarajevā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols (visi -"VEF Rīga"), Rihards Lomažs ("Gottingen", Vācija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš (abi - "Astana", Kazahstāna), Māris Gulbis ("Ventspils"), Kaspars Bērziņš ("Šiauliai", Lietuva), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi