Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Basketbola turnīrs Krastu mačs notiks arī šogad

Lai arī Covid-19 pandēmijas dēļ visā pasaulē tikuši atcelti vai pārcelti daudzi sporta pasākumi, diennakts basketbola turnīrs Krastu mačs norisināsies arī šogad. Kā ierasts, ikgadējie basketbola svētki notiks 15. un 16. augustā, Rīgas svētku un Ostas 820. gadadienas ietvaros. Tiesa, šogad turnīrs gaidāms nedaudz citādā veidolā, aicinot līdzjutējus un sporta entuziastus spēles vērot un līdzi just nevis klātienē, bet gan TV ekrānos – tiešraidēs LTV7 un portālā lsm.lv.

Diennakts basketbola turnīrs Krastu mačs šogad aizvadīs jau 11. sezonu, un pirmie soļi divdesmitgades virzienā būs citādi, nekā ierasts līdz šim. “Nav noslēpums, ka Covid-19 pandēmija ir ieviesusi pamatīgas korekcijas ikvienā dzīves jomā, tostarp sportā, kura neatņemama sastāvdaļa ir pasākumi ar līdzjutēju un fanu dalību. Šībrīža realitāte mums liek piemēroties jaunajiem apstākļiem. Apzinoties, cik gaidīts un basketbola cienītāju iemīļots ir diennakts turnīrs Krastu mačs un vienlaikus arī to, ka sabiedrības veselība un drošība ir pirmajā vietā, mēs kā organizatori pieņēmām lēmumu, ka basketbola svētki šogad notiks, bet bez līdzjutēju klātbūtnes,” norāda Krastu mača idejas autors un basketbola kluba VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Krastu mačs šogad vistiešākajā nozīmē norisināsies starp Daugavas abiem krastiem – uz AB dambja – 15. un 16. augustā. Spēles tiks aizvadītas bez skatītājiem klātienē, bet spēļu tiešraides būs skatāmas LTV7 un portālā lsm.lv. Turnīra aktivitātes papildinās LTV7 raidījums Sporta studija, ko vadīs žurnālists Reinis Ošenieks, uz studiju aicinot arī viesus. Klātienē turnīra dalībniekus, kā ierasts, uzmundrinās un iedrošinās jau līdz šim zināmie Krastu mača vadītāji – Renārs Zeltiņš, Raimonds Zeps, Andris Bulis un Sandis Miltovičs.  

Krastu mačs nav tikai basketbola turnīrs. Līdzās spraigajiem sporta notikumiem turnīrs vienmēr ir arī svētki divu dienu garumā. Kaut arī Krastu mača spēles nevarēs vērot klātienē, arī šogad esam parūpējušies par bagātīgu izklaides programmu. Skatītājus priecēs gan konkursi un dažādi pārsteigumi, gan muzikāli priekšnesumi, lai emocionāli uzlādētu viņus pie TV ekrāniem,” stāsta Krastu mača radošās komandas dalībnieks, viens no pasākuma vadītājiem Renārs Zeltiņš.

Pieteikšanās diennakts basketbola turnīram notiks no 27. līdz 30. jūlijam un ilgs 72 stundas. Komandas, kuras piedalīsies turnīrā, tiks noteiktas ar izlozes palīdzību klātienes pasākumā, kurā klātesošajiem tiks atklāts arī tas, kā izskatīsies XI Krastu mača oficiālais krekls. Jau vairākus gadus pēc kārtas tā dizaina autors ir mākslinieks Kristians Brekte.

Krastu mačs ir diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Desmit turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējumā rezultāts kļuvis neizšķirts – 5:5. Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi