Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

BBL kausa izcīņā iezīmēs spēku samērus sestajai sezonai

Baltijas Basketbola līgas kausa izcīņa papildinās pirmssezonas spēļu praksi triju valstu labākajām komandām. Kauņā piektdien plkst.17.30 pusfinālā tiksies Lietuvas un Igaunijas čempioni Lietuvos rytas — Kalev/Cramo, bet plkst.20 laukumā dosies Latvijas čempioni BK Ventspils un BBL vicečempioni Kauņas Žalgiris. Sestdien paredzētas cīņas par trešo un pirmo vietu. Visas spēles tiešraidē translēs Viasat Sport Baltic.

Pērn pirmajā turnīrā Rīgā toreizējiem Latvijas čempioniem Barons/LMT paveicās izlozē. Pēc uzvaras pusfinālā pār Tartu Rock (86:73) sekoja intriģējoša finālspēle ar Lietuvos rytas (78:80).

Ventspilniekiem izlozē veiksme nav smaidījusi, jo Žalgiri īpaši bīstamu dara gan mājinieku statuss, gan pērn finanšu krīzē aizskartais pašlepnums. Tā remdēšanai piesaistīti labi ārzemnieki — atgriezies snaiperis Markuss Brauns, klāt nākuši amerikāņu uzbrucējs Treviss Votsons un slovēņu centrs Mirza Begičs (220 cm!). Tiesa, uz ārzemēm devušies uzbrucēji Jons Mačulis un Pauļus Jankūns, kurus centīsies aizstāt jaunie lietuvieši un igauņu (!) talants Sīms Vene (19 gadu, 202 cm).

Perspektīvu jauniešu netrūkst arī Ventspilij, toties pieredzējušo basketbolistu nišā pagaidām ir tikai amerikāņu centrs Ārons Petvejs (29 gadi, 211 cm). Vakantajā otrā saspēles vadītāja postenī bija cerēts izmēģināt Sandi Buškevicu, taču treniņā viņš atsvaidzinājis savainojumu. No pērnā čempionu sastāva ierindā palikuši saspēles vadītāji Jānis Strēlnieks (20 gadu) un līdz šim epizodiski spēlējušais Mikus Sokolovs (20), ārējās līnijas spēlētāji Mareks Jurevičus (24), Dairis Bertāns (20), Mārtiņš Berķis (24) un Kristaps Kanbergs (21), spēka uzbrucējs Artūrs Bērziņš (21) un centrs Ronalds Zaķis (22). No Ķeizarmeža klāt nācis centrs Lauris Blaus (19), uz pārbaudes laiku uzaicināts uzbrucējs Artūrs Strēlnieks (24). Kopā ar komandu trenējas arī Eiropas U-18 Zvaigžņu spēles dalībnieks centra spēlētājs Mārtiņš Meiers un vēl vairāki jaunie talanti, kuri Kauņas turnīra laikā būs aizņemti jaunatnes turnīrā.

"Šis turnīrs būs kā labs ieskrējiens pirms spēlēm Eirolīgas kvalifikācijā ar Trevīzo Benetton," galvenais treneris Agris Galvanovskis atgādina, ka nopietnā sezona sāksies jaunnedēļ. Līdz šim ventspilnieki uzvarējuši četrās pārbaudes spēlēs no sešām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BBL kausa izcīņa Kauņā

Piektdien pusfināli
17.30 Lietuvos rytas — Kalev/Cramo
20.00 Žalgiris — BK Ventspils

Sestdien finālspēles
13.45 par 3.vietu
16.15 par 1.vietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi