Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertānam seši punkti un Dončičam triple-double Dalasas uzvarā pār čempioni Warriors

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, Luka Dončičs sasniedza triple-double, bet viņu pārstāvētā Dalasas Mavericks vienība savā laukumā uzvarēja čempioni Goldensteitas Warriors.

Dalasieši mājās bija pārāki ar 116:113 (36:24, 19:30, 37:33, 24:26).

Bertāns spēlēja septiņas minūtes un 16 sekundes, realizējot abus tālmetienus, vienreiz kļūdoties, vienreiz pārkāpjot noteikumus, kā arī sakrājot +/- rādītāju -6.

Dalasiešiem Luka Dončičs guva 41 punktu, kā arī sakrāja pa 12 atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, četras pārķertas bumbas un piecas kļūdas. 22 punktus guva Tims Hārdevejs, 14 - Spensers Dinvidijs un 13 - Džošs Grīns.

Dončičam tas bija 51. "triple-double" karjerā un piektais šosezon.

"Warriors" rindās seši spēlētāji sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, taču tikai Stefens Karijs izcēlās ar 32 gūtiem punktiem, kā arī piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. Pārējie pieci guva no desmit līdz 14 punktiem, Žonatanam Kimengo 14 punktiem pievienojot desmit atlēkušās bumbas.

"Mavericks", kas pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu pusfinālā piecās spēlēs zaudēja "Warriors", ātri panāca 23:6 vadību, taču "Warriors" pēc pirmā puslaika zaudēja tikai ar vienu punktu, lielā mērā pateicoties savu rezervistu pūlēm, kas bija labāki par oponentiem ar 43:29.

Dončičs trešajā ceturtdaļā guva 13 punktus, taču vadība mainījās sešas reizes ceturtdaļā.

"Mavericks" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Karijs iemeta trīspunktnieku pāri Maksi Klēberam, "Warriors" izvirzoties vadībā ar 110:108 nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms spēles beigām.

Taču tad Dončičs ar rezultatīvu piespēli atrada Hārdeveju uz trīspunktu metienu līnijas un bloķēja Karija metienu, līdz komandas biedrs Grīns trāpīja metienu un "Mavericks" izvirzījās vadībā.

Kad līdz spēles beigām bija atlikusi 10,1 sekunde un "Warriors" zaudēja ar divu punktu starpību, Karijam tika fiksēta kļūda driblā.

Dorians Finnijs-Smits pēc tam Dalasas vienības labā realizēja soda metienu, bet Goldensteitas komandas spēlētāja Kleja Tompsona trīspunktnieks, kas būtu varējis panākt neizšķirtu 2,6 sekundes līdz spēles beigām, bija neprecīzs.

"Man bija bail, es netaisos melot," sacīja Dončičs. "Tas ir Tompsons. Viņš nemet garām daudz netraucētu metienu. Biju laimīgs."

Dinvidijs ceturtās ceturtdaļas sākumā tika noraidīts no laukuma par rupju pārkāpumu, ar elkoni iesitot Džordanam Pūlam.

"Mavericks" ar desmit uzvarām 20 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Warriors" ar bilanci 11-11 ir nākamā konferencē.

Ceturtdien Bertāna pārstāvētā komanda izbraukumā spēkosies ar Detroitas "Pistons".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi