Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Butauts: Basketbolisti beidzot noticēja, ka var uzvarēt objektīvi spēcīgāku pretinieku

"VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc pirmdien gūtās uzvaras VTB vienotās līgas spēlē pret Kauņas "Žalgiri", priecājās par saviem padotajiem, kuri beidzot noticējuši, ka var spēlēt un uzvarēt objektīvi spēcīgākus pretiniekus.

Butauts, apsveicot spēlētājus ar uzvaru, uzsvēra, ka šis panākums bijis daudz nozīmīgāks no psiholoģiskā viedokļa, nekā vadoties pēc situācijas turnīra tabulā. "Uzvara bija svarīga, lai noticētu saviem spēkiem, ka varam cīnīties ar grandiem. Iepriekšējās spēlēs ar "Unics" un "Himki" nespējām nospēlēt līdz galam, taču šodien noturējām savu spēli līdz galam un izturējām kritumus. Spēlētājiem nebija panikas, viņi izpildīja norādījumus, savaldīja emocijas," savējos slavēja Butauts, gan uzsverot, ka uzvara jau ir vēsture un komandai jāskatās uz priekšu.

Pats Butauts, kurš savulaik strādāja arī Kauņas klubā, spēlei gatavojies tāpat kā jebkuram citam mačam. Viņš atzina, ka "Žalgiris" ar jaunu galveno treneri vēl tikai meklē savu spēli, tāpēc šis bijis pateicīgs laiks, kad ar viņiem tikties.

Komentējot Kērtisa Miledža spēli, kurš guva 20 punktus, Butauts sacīja, ka viņš nospēlējis ļoti disciplinēti, kas viņam bieži vien pietrūcis citās spēlēs. "Jūs jau ziniet, kad viņš[Miledžs] ieskrienas, tad apstādināt Kērtisu var tikai lokomotīve. Viņš gan saņēma tehnisko piezīmi, par ko pēc komandas reglamenta tiks sodīts. Taču negribu nevienu izcelt, jo esmu komandas spēles piekritējs, visi atdeva spēkus, lai līdzjutējiem būtu interesanti," Butauts uzsvēra visu basketbolistu devumu panākumā.

Kauņas "Žalgira" galvenais treneris Aleksandrs Trifunovičs, kuram šī bija tikai otrā spēle šajā amatā un otrais zaudējums, atzina, ka šobrīd komanda nerāda to sniegumu, kas tiek gaidīts. Jo īpaši slikti Lietuvas superklubs spēlē aizsardzībā. "Nespēlējam tā, kā vajadzētu, basketbolistiem pietrūkst pārliecības, jo divos mačos pēc kārtas esam zaudējuši cīņas otro daļu," sacīja Trifunovičs.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" svinēja uzvaru ar 88:79, izcīnot otro uzvaru četrās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi