Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Butauts panākumā pret Gravelines uzsver komandas spēli

Visu VEF Rīga basketbolistu darbība kā vienotai komandai ļāva otrdien Eiropas kausa spēlē izcīnīt svarīgu uzvaru izbraukumā pār Francijas čempionāta līderiem Gravelines, aģentūrai BNS teica Latvijas čempionvienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Treneris slavēja basketbolistus par spēles plāna ievērošanu arī sarežģītos brīžos, kad VEF Rīga spēlētājiem izdevies noturēties pretim kārdinājumam paļauties uz kādu ātru risinājumu, kas būtu novedis strupceļā. Gravelines ļoti labi aizvada mājas spēles, un ne velti ir vadībā nacionālajā čempionātā, par sāncenšu spēku atgādināja Butauts.

"Uzvaras atslēga bija komandas spēle aizsardzībā un uzbrukumā," uzsvēra Butauts. "Spēlējām pēc iepriekš izrunāta plāna, un mums bija pārsvars gandrīz visu cīņas laiku," teica treneris.

Par svarīgu brīdi spēlē Butauts nosauca pēdējo ceturtdaļu, kad abām komandām ilgstoši neizdevās gūt punktus, lai gan iespēju netrūka. VEF Rīga nesekmējies metienos, taču neviens nesāka nervozēt, bet pacietīgi turpināja spēlēt komandas spēli, kas ļāva beigās izcīnīt svarīgu uzvaru.

"Mēs esam spēcīgi kā komanda," teica Butauts, norādot, ka nemīl izcelt atsevišķu spēlētāju veikumu, un šādā cīņā jo īpaši.

Lai uzturētu spēkā pretenzijas uz iekļūšanu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, VEF Rīga būs vajadzīga uzvara arī nākamajā spēlē viesos pret Čehijas ČEZ Nymburk, kam Rīgā tika zaudēts. Taču Butauts sacīja, ka šāda līmeņa turnīrā nav spēļu, kam varētu pievērst mazāku vērību, tādēļ komanda maksimāli noskaņosies arī 21.februārī Nimburkā paredzētajai cīņai. Tā būšot viena no spēlēm, kādas komandai šosezon jau ir bijušas.

Jau ziņots, ka VEF Rīga spēlē pret Gravelines uzvarēja ar 69:62, nostiprinoties 3.vietā TOP 16 grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi