Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Butauts: Spēles galotnē izcīnīt uzvaru mums palīdzēja pieredze

Latvijas čempionvienība VEF Rīga mačā pret Ukrainas klubu Mariupoles Azovmaš spēja izcīnīt savu pirmo uzvaru jaunajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonā, pateicoties pieredzējušāko spēlētāju sniegumam cīņas izskaņā, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

VEF Rīga, neskatoties uz zemu metienu precizitāti, svētdien ar rezultātu 67:60 izbraukumā pieveica Azovmaš komandu, tiekot pie pirmās uzvaras trīs turnīra spēlēs.

"Pretinieks cīnījās un demonstrēja skaistu basketbolu, tāpēc mums uzvaras labad nācās krietni papūlēties. Laukumā valdīja godīga un vīrišķīga cīņa," Butauta teikto citē Azovmaš klubs. "Kādam vienmēr ir jāuzvar, un šoreiz veiksme bija mūsu pusē. Spēles sākums nebija mums parocīgs, jo pirmajā puslaikā iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem. Tikai otrās ceturtdaļas beigās pratām lauzt spēles gaitu un samazināt sāncenšu pārsvaru."

"Otrajā spēles pusē izvirzījāmies vadībā. Jau šķita, ka mačs rit mums pa prātam, taču Azovmaš komanda atrada veidus, kā uzlauzt mūsu aizsardzību, tāpēc ne tikai atspēlējās, bet arī pārņēma vadību," piebilst treneris. "Mums atkal nācās mainīt savu spēli. Šoreiz sanāca, ka daudzās nācās spēlēt ar pieredzējušākajiem spēlētājiem. Tieši pieredze mums palīdzēja uzcīnīt uzvaru mača galotnē."

"Pirms spēles izcēlu, ka mums jābūt aizsardzībā agresīviem, jāizcīna bumbas pie sava groza un ātri jādodas uzbrukumos. Ar ātrajiem izrāvieniem šoreiz mums labi nevedās, tomēr spēles gaitu lauzām tieši tad, kas sākām skriet," uzskata Butauts. "Beigu beigās mēs bijām jūtami pārāki cīņā par atlēkušajām bumbām, kā arī ļoti labi pastrādājām aizsardzībā."

Butauts piebilda, ka Jāņa Bērziņa palikšana uz rezervistu soliņa ir procesa sastāvdaļa, kad spēlētājs no jauniešu basketbola pāriet uz pieaugušo basketbolu. Treneris izcēla, ka Bērziņš un Anžejs Pasečņiks ir un turpinās būt kluba nākotne.

"VTB līga ir ļoti spēcīgs turnīrs. Ja salīdzina ar citiem čempionātiem, priekšā ir laikam tikai Spānijas un Turcijas līgas. Uz katru spēli ir jāgatavojas ar 105% atdevi, jo nekad nav zināms, kura komanda uzvarēs," pauda Butauts.

"Mēs cīnījāmies un spēlējām savas komandas spēli. Vienmēr ir patīkami izbraukumā tikt pie uzvaras," sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) izteicās VEF Rīga saspēles vadītājs Denjels Brauns. "Mēs pieļāvām daudz individuālo kļūdu, par ko noteikti treneris liks mums trūkties. Mēs esam jauna komanda, taču tas nedrīkst būt attaisnojums. Ticiet man, mēs kļūsim labāki."

"Otrajā puslaikā mazliet pamainījām aizsardzību, kas pamazām sāka dot rezultātu. Zinājām, ka pretiniekiem ir īss sastāvs, tāpēc viņi agrāk vai vēlāk pagurs un būs neprecīzi metienos," sarunā ar LTV piebilst Artūrs Bērziņš. "Varbūt uzbrukums šoreiz mums nevedās, tomēr 60 ielaistie punkti ir ļoti labs rādītājs. Nevienu brīdi nebija šaubu, ka šoreiz uzvarēsim. Gaidījām brīdi, kad viņi kļūdīsies."

Latvijas čempionvienība A grupas kopvērtējumā ar vienu uzvaru trijos mačos pašlaik ieņem septīto vietu.

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā VEF Rīga pirmo reizi vēsturē sasniedza līgas ceturtdaļfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi