Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dāvis Bertāns: Salauzām spēli jau ar himnas dziedāšanu

Latvijas basketbolisti spēli salauza jau tajā brīdī, kad pirms mača kopīgi tika dziedāta himna, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases spēlētājs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvija 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21) pārspēja Serbiju, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

"Salauzām spēli ar himnas dziedāšanu. Tādas emocijas nekad nebiju jutis un domāju, ka turpmāk tai ir jābūt tradīcijai izlases spēlēs," atklāja Bertāns. "Tā enerģija ir tik pozitīva, ka zosāda uzmetās, bet šoreiz pat asaras acīs sariesās."

Arī trešajā ceturtdaļā Bertāns pēc gūta tālmetiena parādīja savas emocijas, un pats spēlētājs atklāja, ka pēc pirmajām divām ceturtdaļām emocionālais sakāpinājums nebija norimis.

"Tā ir labākā sajūta spēlēt mājās savu fanu priekšā, pilnā arēnā pēc tik ilgiem gadiem pret vienu no labākajām komandām," stāstīja Bertāns. "Domāju, ka šodien ir basketbola svētki tiem, kas skatījās šeit klātienē un tiem, kas juta līdzi mājās."

Pēc pirmajā divām ceturtdaļām Latvijas izlase bija iedzinēju lomā ar rezultātu 25:31, taču trešajā ceturtdaļā viss krasi mainījās, un noslēdzošo spēles ceturksni laukuma saimnieki sāka ar astoņu punktu pārsvaru (46:38).

"Pēc pirmā puslaika zinājām, ka neiemetām savus metienus. Ļoti daudz garām aizmetām. 25 punkti puslaikā nav mūsu līmenis uzbrukumā. Labi darbojāmies aizsardzībā," teica Bertāns. "Zinājām, ka ar labu aizsardzību seši punkti nav nekas. Laba trešā ceturtdaļa, labi iesākta ceturtā, un tā arī turpinājām spēlēt un iemetām. Varbūt nedaudz arī uzskrējām pēc izcīnītām bumbām un guvām vieglus punktus."

Bertāns šajā mačā realizēja tikai divus no desmit tālmetieniem, taču pats spēlētājs atklāja, ka pēc otrā iemestā trīs punktu metiena, pretinieku spēlētāji viņu aizsardzībā vairāk sedza uz metienu, tāpēc viņam nācās vairāk veikt caurgājienus.

"Arēnas grozi ir ļoti drausmīgi, bet paldies Dievam, ka varējām tik ilgi trenēties šeit," piebilda Bertāns. "Mēs metām garām, bet viņi meta garām vēl vairāk. Mājas laukuma priekšrocība."

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēdējo maču A grupā aizvadīs 3.jūlijā Levicē ar Slovākiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi