Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dončičs noslēdz NBA regulāro čempionātu kā rezultatīvākais, Sabonis - kā labākais cīņā zem groza

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar vidēji mačā gūtiem 33,9 punktiem kļuvis Dalasas Mavericks spēlētājs Luka Dončičs.

Slovēņu zvaigzne tuvāko sekotāju pārspēja pārliecinoši - otrais šajā rādītājā ar 30,4 punktiem bija Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks", bet trešais rezultatīvākais ar vidēji gūtiem 30,1 punktu bija Šejs Gildžess-Aleksandrs no Oklahomasitijas "Thunder".

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" šosezon vidēji mačā guva 20,1 punktu, bet Dāvis Bertāns no Šarlotas "Hornets" šosezon vidēji spēlē izcēlās ar 6,7 punktiem.

Tikmēr regulārā čempionāta labākais spēlētājs cīņā par atlēkušajām bumbām bija lietuvietis Domants Sabonis no Sakramento "Kings". Viņa kontā vidēji mača 13,7 bumbas zem groziem. Otrais šajā rādītājā ar 12,9 izcīnītām bumbām bija Rūdijs Gobērs no Minesotas "Timberwolves", bet trešo vietu ar 12,6 bumbām ieņēma Entonijs Deiviss no Losandželosas "Lakers".

Porziņģis vidēji mačā tika pie 7,2 atlēkušajām bumbām, bet Bertāns - pie 1,4.

Savukārt bloķētajos metienos regulārā čempionāta līderis ar 3,6 blokiem vidēji spēlē bija Sanantonio "Spurs" debitants Viktors Vembanjama. Otrais ar 2,4 blokiem bija Volkers Keslers no Jūtas "Jazz", bet trešo vietu arī ar 2,4 bloķētiem metieniem ieņēma Brūks Lopess no Milvoki "Bucks".

Porziņģis vidēji spēlē izcēlās ar 1,9 blokiem, bet Bertāna rēķinā vidēji mačā 0,3 bloķēti metieni.

Rezultatīvajās piespēlēs regulārā čempionāta līderis ar 10,9 piespēlēm bija Tairīss Halibērtons no Indiānas "Pacers", aiz kura ar 9,8 piespēlēm sekoja Dončičs un 9,0 - Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets". Porziņģa kontā vidēji divas rezultatīvas piespēles mačā, bet Bertāna rēķinā 0,8 piespēles.

Labākais pārtvertajās bumbās (2,0) bija De'Ārons Fokss no "Kings", ar labāko precizitāti no spēles izcēlās Daniens Gefords (72,5%) no "Mavericks", visvairāk tālmetienus (357) realizēja Stefens Karijs no Goldensteitas "Warriors", bet labākais tālmetienu precizitātē (46,1%) bija Greisons Allens no Fīniksas "Suns".

Labākā regulārā čempionāta komanda bija Porziņģa pārstāvētā "Celtics", kas izcīnīja 78% uzvaru (64 no 82), kamēr Bertāna komanda sakrāja bilanci 21-61, kas deva dalītu 27.vietu 32 vienību konkurencē.

Čempionāta rezultatīvākā komanda ar vidēji mačā gūtiem 123,3 punktiem bija "Pacers", kas aiz sevis atstāja "Celtics" (120,6 punkti) un "Thunder" (120,1 punkts), kamēr labākā aizsardzība bija "Timberwolves" (vidēji 106,5 zaudēti punkti mačā), aiz kuras sekoja "Knicks" (108,2 punkti un Maiami "Heat" (108,4).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi