Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FIBA Eiropas nodaļas ģenerālsekretārs apmierināts par Eiropas čempionāta norisi

Sieviešu Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra rīkošanā viss ir izdarīts visaugstākajā līmenī, un Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA-Eiropas) ģenerālsekretārs Nars Zanolins ir gatavs par to noņemt cepuri Latvijas priekšā.

Līdz šim brīdim Latvijas puse ir izpildījusi visu solīto, un Zanolins sajutis organizatoru vēlmi būt tik perfektiem, cik vien iespējams. "Nevaru nosaukt pat vienu lietu, kas būtu nogājusi greizi. Viss ir perfekti visos aspektos. Noņemu cepuri Latvijas tautas priekšā," sarunā ar aģentūru BNS teica Zanolins, piebilstot, ka tās nav pieklājības frāzes, bet pateicība, kas nāk no sirds. Zanolins atzina, ka Latvijā paveiktais uz viņu atstājis dziļu iespaidu.

Latvijā cilvēki vēlas būt tik labi, cik vien iespējams, lai parādītu pārējai pasaulei, ka spēj paveikt lielas lietas, sprieda FIBA-Eiropas ģenerālsekretārs. "Latvijā ir paveikts fantastisks darbs, un varu apstiprināt, ka labāk nekā citās vietās," viņš piebilda. Lai arī finanšu krīzes izpausmes Latvijā ir ierobežojušas finansējumu, latviešu mīlestība uz basketbolu un vēlēšanās visu paveikt pēc iespējas labāk to kompensējot.

Par fantastisku un neticami lielisku vietu Zanolins nosauca Liepājas Olimpisko centru, kas pārpilns ar pārsteigumiem. Ja arī Olimpiskais centrs nav milzīgs, tas ir ļoti piemērots Liepājas lieluma pilsētai, vienuviet nodrošinot vairākas sporta zāles, trenažieru centru, peldbaseinu, teātra zāli 500 cilvēkiem un konferenču telpas. "Viens no labākajiem sporta centriem, ko esmu redzējis, turklāt es daudz ceļoju un daudz esmu redzējis," viņš piebilda. Zanolinam iepatikusies arī "Arēna Rīga", kur čempionāts turpināsies no otrās grupu turnīru kārtas.

Čempionāts ir lielisks gan sportiskā, gan organizatoriskā līmenī, uzskata Zanolins, paskaidrojot, ka ir daudz spēkos līdzīgu spēļu un daudzas komandas piesakās kā pretendentes uz godalgām. Sieviešu basketbola līmenis Eiropā ir audzis, un tas Zanolinu iedvesmo.

Arī organizatoriskā ziņā Zanolinam nav nekādu iebildumu par EČ līdzšinējo norisi. "Varu tikai pateikt paldies Latvijas Basketbola savienībai, vietējiem rīkotājiem un Latvijas tautai par to, ka visi šeit jūtamies gaidīti," viņš uzsvēra. Valmierā Zanolins nav bijis, bet visi viņa saņemtie ziņojumi liecina, ka arī tur viss ir sarīkots augstā līmenī.

Liepāju Zanolins nosauca par skaistu pilsētu, kas īpaši pārsteigusi ar tīrību. "Te ļoti rūpējas par savu pilsētu, par tīrību un kārtību ielās, par savām mājām" sacīja FIBA-Eiropas ģenerālsekretārs. Liepājnieki Zanolinam iepatikušies kā mierīgi un ieturēti cilvēki. Savukārt pavēsā laika dēļ Zanolins nemaz nav vīlies, jo viņam kā kanādietim ir pavisam ierasts arī vasarā uzvilkt vējjaku.

Zanolins cer, ka Latvijas basketbolistēm EČ veiksies, jo tas būtu visa turnīra interesēs nodrošināt pēc iespējas lielāku skatītāju atsaucību. "Latvietes spēlē ļoti labi, man patīk - tā ir laba komanda, kam palīdz spēlēšana savās mājās. Latvijai nav vājo pušu. Ja augumā komanda nav īpaši iespaidīga, tas tiek kompensēts ar ātrumu, fizisko spēku un skatītāju enerģiju," mājinieces slavēja FIBA-Eiropas ģenerālsekretārs, piebilstot, ka no Latvijas izlases viņš gaida daudz.

Zanolins klāstīja, ka nav utopists un negaida, ka "Arēna Rīga" būs skatītāju pilna uz visām spēlēm, tomēr viņš rēķinās ar līdzjutēju lielu interesi. Izšķirošās spēles, pēc viņa domām, būs ļoti aizraujošas, jo turnīrā ir daudz spēcīgu komandu. "Būtu lieliski "Arēnā Rīga" redzēt 11 000 skatītāju," viņš teica.

Latvijā Zanolins uzturēsies līdz pat EČ beigām, izņemot 16. un 17.jūniju, kad dosies uz Poliju, lai piedalītos kādā ar basketbolu saistītā Ginesa rekorda sasniegšanas pasākumā. EČ finālspēles "Arēnā Rīga" notiks 20.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi