Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

FOTO: Latvijas valstsvienība uzvar Eiropas čempiones Francijas basketbolistes

Latvijas dāmu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta D apakšgrupas otrās kārtas spēlē svētdien Polijas pilsētā Katovicē sīvā cīņā pagarinājumā ar 59:56 (22:28, 50:50) uzvarēja pašreizējās čempiones Francijas basketbolistes. Pēc aizvadītajām spēlēm visām četrām komandām D grupā ir pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam.

Dikeulaks: Uzvaru pār Franciju jānosvin ar uzvaru pār Horvātiju

Salīdzinājumā ar sestdien spēli pret Grieķiju (57:67) Latvijas komandas pamatsastāvā bija divas izmaiņas – kopā ar Babkinu, Baško un Tamani laukumā devās Niedola un Kubliņa.

Ja neskaita trīs Francijas spēlētāju realizētos tālmetienus pirmajās piecās minūtēs, aizsardzībā ar Eiropas čempionēm Latvijas komanda tika galā gluži labi. Uzbrukumā neveiksmes mijās ar elegantām un rezultatīvām epizodēm. Pēc vienas no tādām Baško vadībā izvirzīja Latvijas izlasi (12:11), tomēr, kad puslaika vidū uz kādu brīdi iestrēga latviešu uzbrukums, francūzietēm pirmo reizi izdevās panākt sešu punktu pārsvaru (15:21).

Arī turpinājuma aizsardzība abu komandu izpildījumā izteikti dominēja pār pozicionālo spēli uzbrukumā, tāpēc rezultāts auga ļoti lēni. Francijas izlases 4 – 6 punktu pārsvaru Georga Dikeulaka audzēknēm līdz pārtraukumam nekādi neizdevās sadeldēt.

Tikpat saspringta un līdzīga cīņa atsākās arī pēc lielā pārtraukuma. Latvijas komandas pašaizliedzīgā cīņa aizsardzībā neļāva Eiropas čempionēm īpaši izvērsties, diemžēl uzbrukumi pārāk bieži beidzās ar samocītiem un neprecīziem metieniem. Trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Francijas izlases pārsvars pirmo reizi sasniedza divciparu skaitli (30:40), taču Babkinas četri punkti pēc kārtas atjaunoja iepriekšējo starpību.

Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas valstsvienība turpināja ofensīvu. Francūzietes sešās minūtēs spēja gūt tikai vienu punktu, toties Elīnas precīzais trīspunktnieks astoņarpus minūtes līdz pamatlaika beigām pirmo reizi pēc ilga pārtraukuma izlīdzināja rezultātu, bet pēc tam divi precīzie soda metieni arī ļāva izvirzīties vadībā – 43:41.

Divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām Latvijas komandas pārsvars bija 50:46. Francūzietēm izdevās panākt neizšķirtu, taču dramatiskajā izskaņā ne vienām, ne otrām uzvaru nesošo grozu gūt tā arī neizdevās.

Papildlaiku ar četriem punktiem pēc kārtas iesāka Francijas izlase, taču ar saviem četriem atbildēja Babkina – 54:54. Galotne pārvērtās nervu cīņā uz soda metienu līnijas. Babkina desmit sekundes līdz beigām realizēja abus divus (58:55), francūzietes atbildēja ar vienu (58:56), Niedola iemeta vienu no diviem (59:56), bet Lousones izmisuma tālmetiens pēdējā sekundē lidoja grozam secen.

Elīna Babkina Latvijas valstsvienības labā guva 26 punktus.

Interesanti, ka svētdien zaudējumus piedzīvoja visas trīs 2009.gada Eiropas čempionāta laureātes – arī vicečempiones krievietes un bronzas medaļu ieguvējas spānietes.

Apakšgrupas pēdējo spēli latvietes aizvadīs pirmdien pret Horvātijas izlasi, kas vispirms cieta sagrāvi 40:86 pret Franciju, bet tad uzvarēja Grieķiju 65:63.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ basketbolā dāmām

Latvija – Francija 59:56 pag. (13:16, 22:28, 36:41, 50:50)
Latvija
: Babkina 26, Niedola 5, Tamane 9 (15 atl.b.), Baško 10, Jansone 4, Kārkliņa 2, Kubliņa 3
Francija: Mijema 12, Beikesa 7, Gruda 11, Lousone 9, Dumēra 2, Digbo 2, Gomī 7, Ndonga 6

Turnīra tabula:
Francija   2  1 – 1  142:99 (+43)
Grieķija   2  1 – 1 130:122 (+8)
Latvija     2  1 – 1 116:123 (-7)
Horvātija  2  1 – 1 105:149 (-44)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi