Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Obama Baltajā namā vienā dienā ar Trampu uzņem arī NBA čempionus Cavaliers

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien svinīgā pieņemšanā Baltajā namā, tiekoties ar iepriekšējās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Klīvlendas Cavaliers, uzteica komandas spēlētājus par līdzdalību labdarības projektos.

Cavaliers iepriekšējās sezonas dramatiskā NBA finālsērijā ar 4-3 uzvarēja 2015.gada līgas čempioni Goldensteitas Warriors, lai gan pēc četrām spēlēm atradās iedzinējos ar 1-3.

"Cavaliers vienmēr ir atdarījuši saviem līdzjutējiem," sacīja Obama. "Ne tikai ar naudu, bet arī ar vizītēm skolās, slimnīcās, zupas virtuvēs un citos sabiedriskos projektos, tostarp palīdzot izglītības programmām un sniedzot palīdzību aptuveni 100 000 Ohaio štata bērniem."

Viņš uzsvēra, ka Cavaliers zvaigznes Lebrona Džeimsa labdarības fonds ir apmaksājis viņa dzimtās Ekronas pilsētas 1100 skolēniem mācības, savukārt Kevins Lavs iesaistījies kampaņā cīņai ar seksuālu vardarbību koledžās.

"Klīvlendas kluba spēlētāji ar savu rīcību pierāda, ka šī sportistu paaudze izmanto iespējas, lai palīdzētu risināt sasāpējušus jautājumus," bilda ASV prezidents.

Cavaliers kļuva par pirmo Klīvlendas komandu, kura 52 gadu laikā uzvarējusi kādā no četrām lielākajām ASV sporta (basketbola, amerikāņu futbola, beisbola un hokeja) līgām.

Zīmīgi, ka Cavaliers vizīte sakrita ar dienu, kad Obama Baltajā namā tikās ar otrdien par 45.ASV prezidentu ievēlēto Donaldu Trampu.

Iepriekš vairāki Cavaliers basketbolisti, tostarp Džeimss, neslēpa savas simpātijas demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei, kura vēlēšanās zaudēja.

Savukārt Obama nekad nav slēpis, ka ir liels Čikāgas Bulls komandas līdzjutējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi