Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbei uzvara, bet Šteinbergai un Laksai zaudējumi FIBA Eirolīgas spēlēs

Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe kopā ar komandas biedrenēm otrdien svinēja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas mačā, kamēr Anete Šteinberga un Kitija Laksa piedzīvoja zaudējumus.

Gulbe guva trīs punktus B apakšgrupas spēlē, kurā viņas pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" savā laukumā ar rezultātu 79:72 (17:17, 22:21, 24:13, 16:21) uzvarēja Mehelenas "Kangoreos" no Beļģijas.

Gulbe, spēlējot 14 minūtes un 54 sekundes, realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem "sodiņiem", bet netrāpīja grozā divus tālmetienus. Latviete arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, tika pie negatīva +/- rādītāja (-3) un trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

"Avenida" rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Mariella Fasula, bet pretiniecēm tikpat sameta Lisa Berkani un Morgana Berča.

"Avenida" ar trīs uzvarām četrās spēlēs B apakšgrupā ieņem ceturto vietu.

Tikmēr Anete Šteinberga guva astoņus punktus, kamēr Buržas "Tango" A apakšgrupas cīņā viesos ar rezultātu 68:76 (19:16, 20:21, 16:26, 13:13) atzina "Valencia" pārākumu.

Šteinberga laukumā pavadīja 24 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo "trejaci". Viņas kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena piezīme, piecas kļūdas, negatīvs +/- rādītājs (-8) un četri efektivitātes koeficienta punkti.

Savukārt Laksa guva septiņus punktus, viņas pārstāvētajai Boloņas "Virtus Segafredo" A apakšgrupas spēlē mājās ar rezultātu 67:85 (15:20, 17:17, 17:24, 18:24) zaudējot Stambulas "Fenerbahce".

Laksa spēlēja 31 minūti un 23 sekundes, grozā raidot divus no trīs divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet arī viņai neizdevās būt precīzai aiz perimetra, jo savu mērķi nesasniedza visi pieci izpildītie tālmetieni. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, tika pie negatīva +/- rādītāja (-14) un trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Neveiksmi A apakšgrupas spēlē piedzīvoja arī Mārtiņa Zībarta vadītā Pirejas "Olympiakos", kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Digna Strautmane. Grieķijas klubs viesos ar rezultātu 69:78 (12:18, 21:11, 16:19, 20:30) zaudēja Seksārdas KSC.

Šteinbergas komanda ar divām uzvarām divās spēlēs ir ceturtā A apakšgrupā, kamēr Laksas vienība ar bilanci 1-3 ir septītā, apsteidzot vien Strautmanes un Zībarta klubu, kas zaudējis visās četrās cīņās.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi