Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Janičenoks: Ar visu, ko esam ievārījuši, pašiem jātiek galā

Šosezon ne pārāk veiksmīgi spēlējošās Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks tic, ka komanda spēs savākties un uzlabot savu sniegumu.Kā zināms, "VEF Rīga" aizvadītajā nedēļā pret Samāras "Krasnije kriļja" komandu no Krievijas pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, bet trešdien vienību gaida izbraukuma mačs Eiropas kausa izcīņā pret Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes "Aerodrom".

"Melotu, ja teiktu, ka komandā noskaņojums tagad ir lielisks," sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) pauda Janičenoks. "Ar visu, ko esam ievārījuši, pašiem jātiek galā. Esam paši savas laimes kalēji. Emocionālā puse ir iedragāta, bez tās uzvarēt un labi spēlēt nav iespējams."Kā vienu no iemesliem neveiksmīgajam sezonas sākumam Janičenoks nosauca lielās sastāva pārmaiņas, jo, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, nomainīts gandrīz viss basketbolistu kodols. "Turklāt pie šiem apstākļiem komanda ilgi nebija pilnā sastāvā, tāpēc tas daļēji attaisno. Tomēr kaut kādā ziņā šīs grūtības norūda.""Treneri komandai tic. Domāju, viss būs labi, bet solīt neko nevaru. Ticu, ka spēsim savākties un uzlabot savu sniegumu," pauda Janičenoks, kurš nav apmierināts arī ar savu šosezon rādīto sniegumu. "Neesmu apmierināts, taču centīšos darīt visu, lai šis periods ātrāk beigtos. Tāds laika posms ir katram - citam ilgāks, citam ne tik ļoti."Kā pastāstīja Janičenoks "VEF Rīga" duelim ar "Areodrom" ir sagatavojušies. "Jebkura bijušās Dienvidslāvijas komanda spēlē labi savā laukumā. Mums jāsaglabā vēss prāts, jāievēro disciplīna un jāspēlē kā komandai."

G apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām vienvadībā ar piecām uzvarām atrodasUnics" komanda, četri panākumi ir "Maccabi" vienības kontā, bet trīs uzvaras iekrājusi "Banvit" komanda, no kuras par uzvaras tiesu atpaliek "VEF Rīga". Ar vienu uzvaru seko "Aerodrom" basketbolisti, bet "Kalev"/"Cramo" joprojām cīnās bez panākumiem.


Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās - pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās - pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

"VEF Rīga" basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi