Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunups: LBL komandās uzsvars jāliek uz jaunajiem basketbolistiem

Sestdien, 24.novembrī plkst.17 Saldū Latvijas čempionvienība basketbolā _VEF Rīga aizvadīs Latvijas Baskebtola līgas (LBL) I divīzijas spēli pret basketbola klubu Ventspils_. Čempionvienības padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups ir gandarīts par Latvijas reģionu pilsētu atsaucību, uzņemot vefiešus un uzskata, ka LBL jākļūst par kvalitatīvu un aizraujošu turnīru tieši starppilsētu aspektā, komandās galveno lomu spēlējot jaunajiem basketbolistiem. Savukārt Latvijas vadošajam klubam jākoncentrējas uz panākumiem starptautiskajos turnīros, savā vietā LBL atstājot meistarīgu jauniešu komandu.

E.Jaunups: “Latvijas pilsētās ir jābūt komandām un tām savā starpā ir jāspēlē Latvijas čempionātā. Tad augs jaunie talanti, kas nokļūs arvien stiprākās komandās. Profesionālajām komandām ir citi mērķi un uzdevumi, kā tos sasniegt. Tām savukārt ir jāspēlē savā starpā un ilgtermiņā nav jāpiedalās nacionālajos čempionātos. Tas, ka “VEF” ir spiests spēlēt ar desmit un vairāk reizes mazāka budžeta komandām tikai tāpēc, ka mums ir Latvijas čempionāts, ir nesaprātīgi. Taču resursi ir jāizmanto racionāli un saprātīgi. Mūsu mērķis ir ierindoties starp Eiropaslabākajām komandām, kas panākams, krājot pieredzi spēlēs pret līdzvērtīgiem un pagaidām pat pārākiem pretiniekiem. 

Vienlaikus par savu pienākumu uzskatām audzināt jaunos talantus un brīdī, kad VEF Rīga nespēlēs regulārājā nacionālajā čempionātā, savā vietā LBL nodrošināt meistarīgu un konkurētspējīgu jauniešu komandu, jo par LBL pamatelementu jākļūst jaunajiem latviešu spēlētājiem, tādiem kā, piemēram, Jānis Bērziņš Valmierā, Jānis Timma Ventspilī u.c. Turklāt esmu gandarīts, ka joprojām LBL ir spēkā tāds vietējo talantu  protekcionisms kā viesspēlētāju kvotas, ko ieviesu, būdams Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs.

Svarīgi arī, lai LBL attīstītos kopsolī, nevis atrauti no Baltijas Basketbola līgas, nodrošinot kvalitatīvus turnīrus visos līmeņos.

LBL direktora apstiprināšana vieš pārliecību par līgas attīstības prioritāšu izvirzīšanu un līdzsvarotu tās attīstību, ievērojot klubu, skatītāju un sponsoru intereses.”

Basketbola klubs VEF Rīga 2012./13.gada sezonā piedalās ULEB Eiropas kausā, VTB Vienotajā līgā un Latvijas Basketbola līgā. Klubs par savu mērķi izvirzījis starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu, kā vienu no mērķa sasniegšanas uzdevumiem ilgtermiņā definējot jauno spēlētāju audzināšanu VEF skolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi