Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Jaunups: VEF Rīga sastāvā izmaiņas nav plānotas

"VEF Rīga" šobrīd par sastāva papildināšanu, jo īpaši ar viesspēlētājiem, šobrīd neplāno, aģentūrai BNS intervijā stāstīja viens no kluba dibinātājiem Edgars Jaunups.

Komandā savāktajiem basketbolistiem ir pietiekoši augsts potenciāls, lai uz viņiem paļautos arī turpmāk, tāpēc no malas nevienu komanda neņems. Tāda ir galvenā trenera Valda Valtera nostāja, klāstīja Jaunups.

"Valters, neskatoties uz savu impulsīvo raksturu ir pragmatisks treneris. Viņš varbūt kādreiz kaut ko impulsīvi pasaka, bet nekad neko impulsīvi nedara, un tā ir laba ziņa. Viņš šobrīd uzskata, ka sastāvam ir augsts potenciāls, ka šobrīd mainīt neko nav vajadzīgs divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, ja kaut ko mainīs, nav teikts, ka būs labāk. Otrkārt, paņemot jaunu spēlētāju, kāds no esošajiem spēlēs mazāk. Pašreizējiem basketbolistiem ir potenciāls, kuru var realizēt, ja daudz spēlē," skaidroja Jaunups.

Izmaiņas sastāvā tuvākajos mēnešos nav plānotas, vienīgais izņēmums varētu būt tad, ja kāds no spēlētājiem gūtu traumu. Tā bijis Artūra Štālberga uzaicināšanā, kad traumu guvis komandas kapteinis Gatis Jahovičs. "Štālbergs ir iejuties sastāvā, palīdz komandai un treneris ar viņa sniegumu ir apmierināts, taču citu spēlētāju pievienošanās uz doto mirkli ir slēgta tēma," bildas Jaunups, piebilstot, ka šobrīd neviena latviešu spēlētāja, kas komandai būtu vajadzīgs, un kurš vienlaikus būtu brīvs un pieeajms šobrīd īsti nav. "Līdz ar to, nav ne vajadzības, ne piedāvājuma," rezumēja Jaunups.

Vērtējot "VEF Rīga" leģionārus Jaunups īpaši bija gandarīts par krievu basketbolista Ivana Ņeļubova pievienošanos komandai. "Krievu leģionārs ir ar ļoti lielu potenciālu. Dievs dod, lai viņam viss ietu labi, jo tāda attieksme kāda ir viņam, kad cilvēks nāk arī brīvdienās un aizvada pa diviem trīs treniņiem dienā... Treneri saka, kaut ko tādu viņi nav redzējuši," Ņeļubovu slavēja Jaunups.

Amerikāņu saspēles vadītājs Alekss renfro lēnām adoptējas Eiropas basketbolā. "Viņam ir pozitīvas rakstura īpašības. Kad pārlēks pāri Eiropas basketbola barjerai, tad būs ļoti labi. Arī viņam ir liels potenciāls," norādīja Jaunups.

Ļoti noderīgi komandai ir arī abi lietuvieši - Martins Mažeika un Arns Labucks. "Ņemot raksturu un savu izcelšanos, viņi izdarīs to, kas pietrūkst dažreiz latviešiem, nepadosies grūtā situācijā. Viņi izkapās to punktu, vai uzvaru tajās spēlēs, kurās tas būs vajadzīgs. Un tas ir tas lielākais potenciāls," kaimiņvalsts basketbolistus raksturoja Jaunups.

Mažeika ir viens no komandas līderiem, arī emocionāli, jo viņš komandu var sapurināt, jo viņam ir lielākā pieredze komandā, kaut vai pēc spēlēšanas Vācijas klubā Berlīnes "Alba". Arī Labucks līdz šim nozīmīgākajās spēlēs nocīnījies atzīstami.

Lielākais pluss pēc Jaunupa vārdiem ir tur, ka ar visiem spēlētājiem "VEF Rīga" ir noslēgusi ilgtermiņa līgumus. "Mēs skatāmies uz viņiem un ceram, ka viņi augs. Pēc sezonas varbūt viens vai divi spēlētāji pamainīsies, taču visiem ir ilgermiņa līgumi, visi ir gados jauni spēlētāji, kuri divus trīs gadu laikā var izaugt par labiem meistariem. "Ļoti gaidām [Žaņa]Peinera atgriešanos pēc traumas sadziedēšanas. Valters saka, ka atnākot spēlētājam no otrās līgas galvenajā komandā, nav viegli pārlēkt uz citu līmeni, bet šis[Peiners] gandrīz uzreiz ielec pamatsastāvā. Tikai rokas trauma viņam neļāva spēlēt no sezonas sākuma, bet nekas, novembrī viņš atsāks trenēties," par vienu no potenciālajām jaunajām zvaigznēm, sacīja Jaunups.

"VEF Rīga" šosezon spēlē četros turnīros - Latvijas Basketbola līgā (LBL), Baltijas Basketbola līgā (BBL), VTB Vienotajā basketbola līgā un Eiropas Izaicinājuma kausā. Komandas mērķis ir kļūt par LBL čempioniem, BBL tikt labāko četriniekā, savukārt starptautiskajos turnīros krāt pieredzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi