Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijā ieslodzītā basketboliste Grainere vērsusies pie Baidena

Krievijā ieslodzītā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere ar savu pārstāvju starpniecību vērsusies pie ASV prezidenta Džo Baidena.

Grainere 17.februārī tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar hašiša eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Pirmdien Baidenam nosūtīta vēstule, un daļu no tās Graineres aģente Lindseja Kagava Kolasa publicēja sociālajos medijos.

Grainere vēstulē Baidenam raksta, ka šobrīd ir nonākusi neapskaužamā situācijā un viņu nevar pasargāt ne sieva, ne ģimene, ne draugi, ne viņas panākumi. Basketbolistei ir sajūtas, ka viņa tur varētu palikt mūžiem.

"Lūdzu, dariet visu, kas jums ir iespējams, lai nogādātu mūs mājās. 2020.gadā pirmo reizi piedalījos vēlēšanās un balsoju par jums. Joprojām daudz ko varu paveikt ar savu brīvību, kuru jūs variet man palīdzēt atgūt," raksta Grainere, pieminot arī citus Krievijā ieslodzītos amerikāņus.

Pirmdien ASV Nacionālās drošības padomes (NSC) preses sekretāra Edrienne Votsone atzīmēja, ka NSC ieskatā Grainere ir aizturēta, balstoties uz nepatiesām apsūdzībām.

WNBA komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāv Jekaterinburgas UGMK komandu, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

Krievija WNBA starpsezonā ir galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi