Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lācis: Šie bija tikai grupu mači, svarīgākie vēl ir priekšā

Latvijas 3x3 basketbola izlasei šobrīd svarīgākais ir neaizmirst, ka nupat aizvadīti tikai grupu mači un pašas svarīgākās cīņas vēl ir priekšā, pēc septītās uzvaras septiņās spēlēs sarunā ar Sporta Avīzi teica Latvijas izlases spēlētājs Francis Lācis.

Latvieši, kuri jau bija nodrošinājuši pirmo vietu grupā, noslēdzošajā apakšgrupas spēlē ar rezultātu 22:16 pārspēja Poliju. Pamatturnīru mūsu izlase pabeidza pirmajā vietā un pirmdien aizvadīs pusfinālu, kā arī pēc tā izšķirošo cīņu par godalgu.

Polijas izlase ir neierastāka par citām, jo tās sastāvā ir vairāki profesionāli basketbolisti, turklāt 2,15 metrus garais Adrians Boguckis ir pārliecinoši garākais spēlētājs 3x3 turnīrā. Spēles laikā viņš vairākas reizes nobloķēja arī Lāci.

“Tāds ir sports, basketbolā ne vienmēr viss sanāks,” par šīm epizodēm teica Latvijas izlases spēlētājs, paužot, ka segt šādu pretinieku ir kā jebkuru garo – viņš ir mazliet lēnāks, no āras nav tik bīstams. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka, neskatoties uz blokiem, uzvaru svinēja Latvija. “Polijas izlasei ir visādi mazie knifiņi, pieci pret pieci palīdzības aizsardzībā, ko šajā sportā nedrīkst darīt. Tāpēc viņiem ir tikai divas uzvaras, jo par to bieži tiek sodīti.”

Pirms šīs spēles Latvijai bija viena brīvdiena. Lācis saka, ka izlase tajā atpūtusies, atjaunojusies un izgulējusies. “Šis bija labs mačs, lai ieskrietos rītdienas izšķirošajām cīņām. Ejam katru dienu kā uz pēdējo, arī šodien mērķis bija uzvarēt un uz rītdienu vēl neskatāmies,” stāstīja spēlētājs, nenoliedzot, ka dažbrīd, iespējams, zemapziņā gan bija sajūta, ka šī spēle neko īsti neizšķir.

Diena, kurā Latvijas izlasei notiks cīņa par olimpiskajām medaļām, tiks sākta tāpat kā visas pārējās – izlases jaunie spēlētāji Francis Lācis un Zigmārs Raimo pienesīs pieredzējušajiem Naurim Miezim un Kārlim Lasmanim gultā brokastis. “Tā ir tradīcija, bez tās nevar,” nopietni saka Lācis. Latvijas izlase šovakar ceturtdaļfināla mačus skatīsies Olimpiskajā ciematā. “Brauksim mājās un droši vien, ka pēc procedūrām visi sasēdīsimies kopā un skatīsimies spēles. Tad jau redzēsim, kas mums rīt nāks pretī. Nedrīkstam ļauties nekādām provokācijām, nedrīkstam aizmirst, ka šie bija tikai grupu mači un svarīgākie vēl ir priekšā.”

Franci Parīzē atbalsta tētis, mamma, brālis un draudzene. “Ģimenes būšana šeit ir milzīgs atbalsts. Ģimenes uz vietas ir visiem spēlētājiem, tas ir ļoti spēcīgi, es neko vairāk savā pirmajā Olimpiādē nevarētu vēlēties.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi