Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lasmanim 14 punkti uzvarā Big3 līgas spēlē

Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis svētdien ASV profesionālās strītbola līgas Big3 spēlē Frisko guva 14 punktus, sekmējot Aliens komandas uzvaru.

"Aliens" savā laukumā ar 51:48 (25:19) uzvarēja "Bivouac" vienību.

Lasmanis 14 punktiem pievienoja četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un vienu pārķertu bumbu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Dešons Stīvenss. Dušans Buluts izcēlās ar 12 punktiem, piecām zem groza izcīnītām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet astoņus punktus guva un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Tomislavs Ivoševs.

Pretiniekiem 19 punktus guva Korijs Brūers, 17 - Džeralds Grīns, abiem sakrājot arī pa piecām atlēkušajām bumbām. Savukārt Džefs Ērss 12 punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas.

"Aliens" ar divām uzvarām trijās spēlēs dala otro līdz sesto vietu, kamēr "Bivouac" ar trim zaudējumiem ieņem pēdējo vietu 12 komandu konkurencē.

"Big3" līgā uzvarai nepieciešami 50 punkti un vismaz divu punktu pārsvars. Spēles laiks ir neierobežots, bet vienam uzbrukuma ir atvēlētas 14 sekundes. Vēl viena no būtiskākajām atšķirībām no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīriem ir tā, ka "Big3" līgā ir ne tikai trīspunktu metiens, bet arī četru punktu metiens.

Uzreiz pēc pirmās spēles līgā Lasmanis devās uz lidostu, lai pievienotos Latvijas 3x3 basketbola valstsvienībai Pasaules kausā, kur komanda Beļģijas pilsētā Antverpenē tika līdz ceturtdaļfinālam, zaudējot Serbijai.

Pēc Pasaules kausa Lasmanis atgriezās "Aliens" komandā un piedalīsies nākamajos "Big 3" sezonas sabraukumos, kas norisināsies katru nedēļas nogali līdz augusta sākumam, kad paredzēts fināls.

"Aliens" treneris ir Riks Mahorns, kurš kopā ar Detroitas "Pistons" 1989.gadā izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas čempiontitulu. "Aliens" sastāvā bez Lasmaņa ir divi serbi, komandas kapteinis Dušans Buluts un Tomislavs Ivoševs, kā arī divi amerikāņi Dešons Stīvenss un Edams Drekslers. 

"Bivouac" komandu vada Gerijs Peitons, kura pakļautībā ir Korijs Brūers, Džefs Ērss, Vils Bainams, Gerlons Grīns un 2007.gada NBA Zvaigžņu spēles uzvarētājs bumbas triekšanā grozā no augšas Džeralds Grīns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi