Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lasmanis un Aliens piedzīvo zaudējumu Big3 līgas pusfinālā

Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis svētdien guva astoņus punktus zaudētā ASV profesionālās strītbola līgas Big3 pusfinālā spēlē.

Lasmaņa pārstāvētā "Aliens" komanda ar rezultātu 45:50 (17:26) zaudēja pērnā gada čempionei "Trilogy".

Lasmanis spēles sākumā realizēja divus tālmetienus un panāca "Aliens" komandai ātru vadību ar 8:2. Tiesa, pretinieki ātri atspēlējās un, pateicoties Aizija Brisko rezultativitātei, pārņēma vadību, puslaiku uzvarot ar 26:17.

Vienubrīd "Trilogy" pārsvars bija 13 punkti, bet arī "citplanētieši" atspēlējās un Dušans Buluts ar četru punktu metienu panāca 33:32. Tomēr čempioni ātri atgriezās vadību un, lai gan Lasmanis ar komandas biedriem vairākas reizes pietuvojās rezultātā, tomēr "Trilogy" noturējās priekšā un svinēja uzvaru.

Lasmanis maču noslēdza ar astoņiem punktiem, no kuriem seši tika gūti ar diviem tālmetieniem un divi pēc caurgājiena. Ventspilnieks arī pievienoja piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un vienu pārtvertu bumbu.

Pa 15 punktiem "Aliens" komandā guva Buluts un Dešons Stīvenss, bet septiņi punkti bija Tomislavam Ivoševam. Pretiniekiem 21 punktu guva Brisko, 18 punkti bija uzvaras tālmetiena autoram Ērlam Klārkam, astoņus punktus pievienoja Amirs Džonsons, bet trīs - Džeimss Vaits.

Pēc tam laukumā dosies "3 Headed Monsters" un "Power" komandas. Spēles tiešraidē translēs tiešsaistes platforma "Go3". 

Pusfinālu mači norisinās "Amalie Arena" Tampā, kur mājas spēles aizvada Tampabejas "Lightning" un vienu sezonu spēlēja arī Toronto "Raptors".

Fināls norisināsies pēc nedēļas Atlantā. 

"Trilogy" un "3 Headed Monsters" regulārajā turnīrā uzvarēja sešās no astoņām spēlēm, bet "Power", "Aliens" un "Killer 3's" guva pa pieciem panākumiem. "Killer 3's" kā mazrezultatīvākā komanda palika aiz finālčetrinieka barjeras, ieņemot piekto vietu 12 komandu konkurencē.

"Aliens" un "Trilogy" tikās turnīra ceturtajā kārtā, 10.jūlijā, kad ar 50:41 pārāka bija Lasmaņa pārstāvētā vienība.

"Aliens" treneris ir Riks Mahorns, kurš kopā ar Detroitas "Pistons" 1989.gadā izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu. "Aliens" sastāvā bez Lasmaņa ir divi serbi, komandas kapteinis Dušans Buluts un Tomislavs Ivoševs, kā arī divi amerikāņi Dešons Stīvenss un Edams Drekslers.

Savukārt "Trilogy" vada Stīvens Džeksons, kurš par NBA čempionu kļuva 2003.gadā Sanantonio "Spurs" sastāvā. Komandas kapteinis ir Džeimss Vaits, bez kura sastāvā ir arī Ērls Klārks, Amirs Džonsons, Aizija Brisko un Deivids Hokinss. Visiem ir NBA pieredze, turklāt Džonsons basketbola spēcīgākajā līgā aizvadījis 14 sezonas.

"Big 3" sezonas sabraukumi norisinājās katru nedēļas nogali līdz augusta sākumam.

"Big3" līgā uzvarai nepieciešami 50 punkti un vismaz divu punktu pārsvars. Spēles laiks ir neierobežots, bet vienam uzbrukumam ir atvēlētas 14 sekundes. Viena no būtiskākajām atšķirībām no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīriem ir tā, ka "Big3" līgā ir ne tikai trīspunktu metiens, bet arī četru punktu metiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi