Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Latvijas basketbola izlase Melnkalnē piekāpjas mājiniekiem

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība ceturtdien pārbaudes spēlē izbraukumā piedzīvoja zaudējumu pret Melnkalnes izlasi. Aizvadītajā cīņā Latvijas valstsvienība piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 74:92.

Piektdien abas komandas turpat Zlatiborā spēkosies vēlreiz. Savukārt pēc šiem mačiem Latvijas izlase nākamās nedēļās pirmdienā un trešdienā citā Serbijas pilsētā Vršacā samēros spēkus ar Serbiju.

"Melnkalnieši Zlatiborā trenējas jau divas nedēļas, mēs trešdien šurp ceļojām 15 stundas, startējot piecos no rīta un mērķi sasniedzot vakarā. Kopā ar iepriekš treniņos izturēto slodzi tas radīja zināmu fonu mūsu spēlei - kājas bija pasmagas," izlases galvenā trenera Ainara Bagatska teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Te viss notiek askētiskos apstākļos. Dzīvojam hostelī, bet spēles laikā netika rakstīts tehniskais protokols, līdz ar to precīzas statistikas manā rīcībā vēl nav. Sākums bija normāls, pirmo ceturtdaļu pabeidzām ar 20:22. Taču spēles vidusdaļā starp 15. un 25.minūti tikām sakauti. Pajuka aizsardzība viens pret vienu, ļoti centāmies palīdzēt viens otram, bet bieži tas tika darīts pārāk azartiski, iekrītot un vēl vairāk pasliktinot situāciju. Pēc mūsu pierakstiem pirmajā puslaikā pieļāvām 19 kļūdas, saskaitot kopā tehnisko brāķi uzbrukumā un taktiskās aplamības aizsardzībā. Tas ir katastrofāli liels daudzums," izcēla treneris. "Puslaiku pabeidzām ar mīnus 12, pēc trešās ceturtdaļas bija mīnus 22, bet beigās spēli atkal izlīdzinājām. Arī brīžos, kad neveicās, laukumā nebija nolemtības izjūtas, bija kārtīgs kapiņš."

"Spēlē izmantoju 12 basketbolistus, manuprāt, nevienam spēles laiks nebija ilgāks par 20 minūtēm. Malā palika tikai Rihards Kuksiks, kurš dosies laukumā otrajā mačā. Pēdējā brīdī mājās atstājām Andreju Šeļakovu, kura cietušajai potītei bija vajadzīgi papildu izmeklējumi. Par laimi trauma nav nopietna, un Andrejs turpina Rīgā trenēties kopā ar Pāvelu Pastušeņu," pastāstīja Bagatskis. "Nekādu varoņdarbu nebija, visi var spēlēt labāk. Uzteikšu tikai mūsu debitantus Mārtiņu Laksu un Oto Ošenieku, kuri labi tika galā ar funkcijām, kādas viņiem tika uzticētas."

"Piektdien laukumā dosies arī Kuksiks, šo to pamainīsim taktikā. Pamatmērķis paliek tas pats - meklēsim spēles ritmu un saderīgākos spēlētāju virknējumus, taču tas neatceļ cīņu par uzvaru. Spēlei būsim gatavi labāk nekā šodien," piebilda treneris.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Melnkalni un Serbiju:
Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes "Golden Gophers", ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Andrejs Šeļakovs ("Tarragona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai", Lietuva).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi