Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas basketbolisti PK kvalifikācijas mačā viesos spēkojas ar Zviedriju

Latvijas basketbola izlase šodien Stokholmā 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla mačā tiksies ar Zviedriju. Spēle sāksies plkst.19.30, un tiešraidē to translēs kanāls TV6. Svētdien Latvija pretinieku laukumā tiksies ar Ukrainu.

Latvijas komandas rēķinā šajā ciklā ir uzvara un zaudējums pret Turciju (73:85 un 79:70), uzvara pār Zviedriju (82:73) un zaudējums Ukrainai (68:82). Savukārt zviedri kvalifikācijas turnīru sāka ar zaudējumiem Ukrainai (76:84) un Latvijai (73:82), bet ziemā uzvarēja Turciju (59:58) un vēlreiz piekāpās Ukrainai (66:77).

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara.

Kā vēstīts, pirmdien pārbaudes mačā Latvija savā laukumā ar rezultātu 71:79 piekāpās Krievijai. Savukārt pirms nedēļas tika aizvadīta treniņspēle ar Baltkrieviju, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 90:60.

Uz spēlēm pret Zviedriju un Ukrainu dosies pārbaudes mačā savainojumu guvušais Dairis Bertāns, taču izlasei šoreiz nevarēs palīdzēt Jānis Timma, kurš kļuvis par tēvu.

Atšķirībā no spēlēm rudenī un ziemā, šajos mačos Latvijas valstsvienībai var palīdzēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais Dāvis Bertāns, kā arī ULEB Eirolīgas klubu basketbolisti.

Uz Stokholmu Latvijas izlase devusies 13 spēlētāju sastāvā. Valstsvienībā iekļauti brāļi Bertāni, Jānis Strēlnieks, Kaspars Vecvagars, Jānis Blūms, Artūrs Ausējs, Rihards Lomažs, Artis Ate, Žanis Peiners, Ojārs Siliņš, Ronalds Šmits, Anžejs Pasečņiks un Mārtiņš Meiers.

Zviedrijas izlase vasaras spēlēm reģistrējusi 17 spēlētājus, tai skaitā Anžeja Pasečņika komandas biedru Spānijas klubā Grankanārijas Herbalife Magnusu Ēriksonu, kurš komandai tomēr nav pievienojies. Paredzams, ka mājinieku sastāvs būs tāds pats, kā novembra spēlē Rīgā, kur zviedru līderi bija uzbrucēji Kristofers Čerapovičs (Minskas Cmoki) un aizsargs Tubīass Borjs (Sēderteljes Kings).

Tāpat šovakar plkst.20 savā starpā spēkosies Turcija un Ukraina.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (abi - "Ventspils"), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms (Saragosas "Tecnyconta", Spānija), Artūrs Ausējs (Pasvāles "Pieno žvaigždes", Lietuva), Artis Ate, Kaspars Vecvagars (abi - "VEF Rīga"), Jānis Timma, Rinalds Mālmanis (abi - Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka", Turcija), Rodions Kurucs (Barselonas "Lassa", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Rolands Freimanis ("Gaziantep", Turcija), Andrejs Gražulis ("Parma", Krievija), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi