Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Latvijas izlasei novembra mačos jāiztiek bez Blūma, Pasečņika, Žagara un vēl vairākiem spēlētājiem

Latvijas izlasei novembra mačos jāiztiek bez vairākiem līderiem

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas novembra spēlēs dažādu iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt septiņi basketbolisti no sākotnējā kandidātu saraksta, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Kaspars Bērziņš, Ojārs Siliņš un Artūrs Žagars, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākšana decembra beigās liedz spēlēt Anžejam Pasečņikam, bet Covid-19 no ierindas izsita Jāni Blūmu, Andreju Gražuli un Artjomu Butjankovu.

Kandidātu sarakstā vairs nav Mārča Šteinberga, toties izlases pulku papildinājis sezonu Polijā veiksmīgi iesākušais Rolands Freimanis, kā arī Kristaps Dārgais no "Ogres".

"Kopš valstsvienības oficiālās spēles tiek rīkotas klubu sezonas laikā, jau pierasts, ka treneru iecerēto sastāvu nepārtraukti koriģē dažādi apstākļi. Šī reize nav izņēmums," situāciju komentē LBS vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms.

"Izpildot sabraukuma noteikumus, šajās dienās tiek testēti citi kandidāti. Nevaram paļauties uz cerību, ka visiem tests būs negatīvs, tāpēc kandidātu lokā joprojām ir vairāk nekā 14 spēlētāju un treneriem prātā ir dažādi iespējamie virknējumi. Komandas kodols uz Sarajevu dosies pirmdien pēcpusdienā ar līgumreisu, vairāki spēlētāji no ārzemju klubiem uz Bosniju dosies, neiegriežoties Rīgā. Galīgais sastāvs būs zināms pirmdien no rīta," stāsta Toms.

No 18 palikušajiem kandidātiem potenciāls debitants ir tikai viens - "VEF Rīga" sastāvā sevi teicami apliecinājušais Kristers Zoriks.

Latvijas komanda 27.novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi, bet 29.novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību.

Vēl H grupā spēlē Bulgārijas izlase. Turnīru paredzēts beigt februārī, kad notiks vēl viens sabraukums. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas.

H grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Grieķija, pa uzvarai ir Bulgārijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet Latvija cietusi divus zaudējumus.

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

Artis Ate, Kristers Zoriks, Mārcis Vītols, Aigars Šķēle (visi - "VEF Rīga"), Edmunds Elksnis ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola") Ingus Jakovičs, Artūrs Strautiņš (abi - Varēzes "Obenjobmetis", Itālija), Kaspars Vecvagars (Leidas "ICG Forca", Spānija), Artūrs Ausējs, Māris Gulbis (abi - "Ventspils"), Jānis Kaufmanis (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Kristaps Dārgais ("Ogre").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi