Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas U-16 basketbolistes piedzīvo zaudējumu NBL vājāko komandu grupas mačā

Latvijas U-16 izlase sestdien piedzīvoja zaudējumu Nordea Basketbola līgas (NBL) sievietēm otrā posma vājāko komandu grupas mačā, izbraukumā ar 53:69 (12:16, 12:21, 11:21, 18:11) piekāpjoties Igaunijas klubam Tartu Universitāte.

Latvijas komandas rindās Ivanda Hudjakova guva 11 punktus, bet par vienu mazāk pievienoja Linda Svenne.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta pamatturnīrā piedalās astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Vienības sākotnēji izspēlēja vienu apli, bet turpinājumā tās sadalījās divās grupās (1.-6. un 7.-13.vietas ieguvējas).

Spēcīgāko komandu grupā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs triumfēja Cēsis, kurai ar astoņiem panākumiem sekoja TTT Rīga basketbolistes, bet pa piecām uzvarām iekrāja Eclex un RSU/Merks, augstāku pozīciju labāku savstarpējo spēļu rezultātu dēļ ieņemot Tallinas klubam. Ar trim uzvarām piekto vietu ieņēma Tallinas Universitāte, bet visās desmit spēlēs zaudējumus piedzīvoja Tallinas Audentes komanda.

Tikmēr vājāko komandu grupā neaizsniedzama līdere ar desmit panākumiem 11 spēlēs ir Vega 1/Liepāja komanda, bet astoņi panākumi 12 mačos ir Latvijas Universitātes komandai, kas abas nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs. Tai ar sešām uzvarām desmit cīņās seko TTT Rīga - Juniores vienība.

Latvijas U-16 izlase ar četriem panākumiem desmit mačos ieņem sesto vietu, bet Kolibri Pepsi/47.vsk basketbolistes zaudējušas visās 12 cīņās un ir pārliecinošas pastarītes.

Vājāko komandu otrā posma spēles noslēgsies 24.martā.

Otrajā posmā katrā grupā tiks izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna). Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt "Nordea" Basketbola līgas čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs. Pēc tam Latvijas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā sadalīs valsts čempionāta medaļas.

Izslēgšanas spēļu sērijās tiksies Tallinas Universitāte un Latvijas Universitāte, kā arī Audentes un Vega 1/Liepāja. Uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Pēc tam no ceturtdaļfināla sacensībās iesaistīsies Eclex un RSU/Merks, bet Cēsis un TTT Rīga izslēgšanas cīņas sāks no pusfināla.

Pērnajā sezonā Cēsis uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi