Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas U-16 basketbolisti uzvar Serbiju un nosargā vietu augstākajā divīzijā

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlase trešdien izcīnīja uzvaru Eiropas kadetu čempionāta ceturtdaļfinālā par devīto vietu un nosargāja vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas kadeti ar rezultātu 78:76 (12:21, 24:20, 22:23, 20:12) uzvarēja vienaudžus no Serbijas, svinot pirmo panākumu šajā turnīrā.

Latvijas jaunie basketbolisti lielāko daļu mača bija iedzinējos, tomēr otrajā puslaikā pietuvojās rezultātā un nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Jēkaba Niedras trīspunktu gājiena ieguva savu lielāko pārsvaru mačā (75:72). Pēdējā minūtē pretinieki realizēja divus metienus no soda laukuma un 15 sekundes pirms finālsvilpes atgriezās vadībā (76:75).

Sekojošajā uzbrukumā Rolands Šulcs astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta "trejaci" un Latvija vēlreiz pārņēma vadības grožus (78:76). Serbi savu pēdējo metienu nerealizēja un latvieši svinēja uzvaru.

Ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām Latvijas izlasē atzīmējās Mārtiņš Kilups, 17 punktus guva Kristers Skrinda, 13 punkti bija Šulcam, bet astoņi punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas bija Rūdim Donim.

Serbijas izlasē 25 punktus guva Savo Drezgičs.

Apakšgrupā latvieši zaudēja visās trīs spēlēs, tiekoties ar Poliju (54:87), Turciju (51:60) un Itāliju (68:71), bet astotdaļfinālā ar 62:84 atzina Grieķijas pārākumu. Serbijas jaunie basketbolisti izslēgšanas turnīra pirmajā mačā ar 86:94 piekāpās Izraēlai.

Trīs pēdējo vietu ieguvēji zaudēs vietu A divīzijā.

Spēļu tiešraidēm var sekot līdzi Starptautiskās Basketbola federācijas "YouTube" kanālā un čempionāta mājaslapā.

Pirms turnīra Latvijas kadeti aizvadīja pārbaudes spēles ar Gruzijas U-16 izlasi (78:81 un 63:66), Igaunijas U-16 izlasi (86:46), kā arī divas treniņspēles ar "Latvijas Universitātes" komandu.

Pirmā vieta tika izcīnīta Baltijas kausa izcīņā, ar Čehiju spēlējot 89:59, ar Lietuvu - 72:53 un ar Igauniju - 48:52.

Gatim Melderim, kuram šīs ir pirmais Eiropas čempionāts galvenā trenera amatā, palīdz Agris Galvanovskis un Oskars Zurkovs.

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Pauls Katlaps, Kristers Skrinda, Kārlis Vāvers (visi - "Rīga"/DSN), Krišjānis Pētersons ("Rīga"/"A.Kraukļa VEF"), Rolands Šulcs ("Gulbene"), Mārtiņš Kilups ("BS Rīga"), Jēkabs Niedra, Toms Lūkass Aili (abi - "Mārupes SC"), Everts Eglītis (Bertānu VBS), Ronalds Ginters ("Rīga"/DSN - "Mārupes SC"), Rūdis Donis ("Talsi" - "Ventspils"), Emīls Salzemnieks ("Tukums" - "Rīga"/DSN).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi