Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Lietuva uz Rīgu pošas ar NBA miljonāru Valančūnu priekšgalā

Lietuvas basketbola izlase tikusi skaidrībā ar sastāvu Eiropas čempionātam, kas sāksies jau sestdien, tajā iekļaujot arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) veiksmīgi spēlējošo Jonu Valančūnu.

Pašlaik 23 gadus vecais Valančūns būs vienīgais NBA pārstāvis Lietuvas izlasē. Vēl augustā viņš pagarināja līgumu ar Toronto Raptors vienību, bet kontrakta kopējā vērtība tiek lēsta 64 miljonu dolāru (56 miljonu eiro) apmērā četros gados.

Tikmēr Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks sacīja, ka tieši Latvija būs viņa vadītās komandas lielākais pretinieks D apakšgrupas cīņās.

"Nenoliedzami, Latvija savā laukumā būs ļoti spēcīga. Īpaši tāpēc, ka viņi spēlē brīvu un ātru basketbolu, kas ir ļoti atkarīgs no tālmetienu precizitātes," portāls 15min.lt citē Kazlauska teikto. "Ir divas Latvijas izlases - tā, kas var iemest trīspunktniekus, un tā, kas nevar. Centīsimies apturēt viņu snaiperus."

Latvijas un Lietuvas mačs notiks svētdien.

Lietuvas valstsvienības sastāvā iekļauts arī iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas čempions Spānijas granda Madrides Real sastāvā Jons Mačulis, turklāt komandu pārstāvēs arī cita spāņu kluba Malagas Unicaja uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks.

Zīmīgi, ka uz Eiropas čempionātu dosies arī slavenā lietuvieša Arvīda Saboņa dēls Domants, kuram ir vien 19 gadi. Viņam šīs būs pirmās kontinenta meistarsacīkstes starp pieaugušajiem.

Kā pēdējos no Lietuvas izlases tās galvenais treneris Jons Kazlausks atskaitīja Lietuvas vienības Viļņas Lietuvos rytas basketbolistus Zigimantu Janaviču un Artūru Gudaiti.

Lietuvas izlasē dalībai Eiropas čempionātā iekļauti Mants Kalnietis, Lukass Lekavičs, Pauļus Jankūns, Roberts Javtoks (visi - Kauņas Žalgiris), Deivids Gaiļus, Antans Kavaļausks (abi - Viļņas Lietuvos rytas), Artūrs Milaknis (Kazaņas Unics, Krievija), Renalds Seibutis (Darussafaka, Turcija), Jons Mačulis (Madrides Real, Spānija), Mindaugs Kuzminsks (Malagas Unicaja, Spānija), Domants Sabonis (Gonzagas Universitāte, ASV), Jons Valančūns (Toronto Raptors, ASV).

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionātam sākotnēji bija plānots risināties Ukrainā, tomēr valstī valdošās nestabilās situācijas dēļ tas tika pārcelts uz Franciju, Horvātiju, Vāciju un Latviju.

Turnīrā, kas sāksies sestdien, Lietuva spēlēs Rīgas apakšgrupā kopā ar mājinieci Latviju, Ukrainu, Igauniju, Beļģiju un Čehiju.

Kā zināms, pārējo apakšgrupu turnīri notiks Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija). Apakšgrupu četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, ko tās, sākot ar astotdaļfināla fāzi, no 12. līdz 20.septembrim aizvadīs Francijas pilsētā Lillē.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi