Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mārtiņš Meiers: Svarīgos brīžos komandai pietrūka veiksmes

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē pret Gruziju svarīgos brīžos pietrūka veiksmes, tāpēc beigās komandu no uzvaras šķīra vien divu metienu tiesa, uzskata izlases uzbrucējs Mārtiņš Meiers.

Kā ziņots, Latvijas izlase sestdien ar rezultātu 70:73 (13:7, 11:24, 21:17, 25:25) savā laukumā piekāpās Gruzijas valstsvienībai. Līdz ar to Gruzija kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, bet Latvijas izlasei, lai to paveiktu, pēdējā kvalifikācijas mačā otrdien būs obligāti jāuzvar Rumānijā.

"Uzskatu, ka diezgan veiksmīgi nospēlējām pret gruzīnu līderi Zazu Pačuliju un aizsardzībā kopumā. Zonas aizsardzība darbojās labi, tomēr beigās mums mazliet pietrūka veiksmes. Tas arī ir noteicošais faktors, kāpēc šodien zaudējām," pēc cīņas aģentūrai LETA atzina Meiers.

"Pēc veiksmīgas pirmās ceturtdaļas otrajā pajuka komandas spēle uzbrukumā. Sākām mēģināt spēlēt pacietīgāk, tomēr pāris svarīgi metieni neielidoja grozā. Uzskatu, ka komandai vienkārši nepaveicās," piebilda basketbolists, kurš 24 nospēlētajās minūtēs guva 14 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

"Es jebkurā situācijā centos komandai palīdzēt un lūkoju izmantot katru izdevību gūt punktus. Vienmēr vēlos komandai kārtīgi palīdzēt, lai varam kopīgi "grauzt dēļus"," savu individuālo veikumu raksturoja Meiers.

Citā D grupas spēlē sestdien Bosnija un Hercegovina savā laukumā ar 93:58 (25:12, 32:12, 21:20, 15:14) uzvarēja Rumāniju.

Grupas kopvērtējumā šobrīd sešas uzvaras astoņos mačos ir Bosnijai un Hercegovinai, kurai ar pieciem panākumiem septiņās spēlē seko Gruzija. Latvija ar četrām uzvarām septiņās cīņās atrodas trešajā vietā, Nīderlandes kontā ir divas uzvaras septiņās spēlēs, bet Rumānija tikusi pie viena panākuma septiņos mačos.

"Pret Rumāniju jācīnās ar visiem 120 procentiem un jāsāk ar spēli aizsardzībā. Ja šajā ziņā spēlēsim labi, būs arī sekmīgs uzbrukums," uzskata Meiers. "Pirmajā spēlē pret rumāņiem neredzēju neko tādu, kas viņus īpaši izceltu, kas būtu viņiem raksturīgs. Komanda kā komanda, tomēr spēlēt basketbolu prot visi. Vienkārši jācīnās ar maksimālu atdevi un tad arī būs rezultāts."

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi