Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Maskavas CSKA basketbolisti astoto reizi kļūst par Vienotās līgas čempioniem

Titulētais Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA otrdien izcīnīja savu astoto VTB Vienotās līgas čempionu titulu, turpinot dominēt šajā līgā.

CSKA basketbolisti otrdien viesos ar 95:72 (34:12, 22:22, 23:18, 16:20) uzvarēja Maskavas apgabala Himki komandu, sērijā līdz trīs uzvarām svinot panākumu ar 3-0.

Maskavas CSKA par Vienotās līgas čempioni kopš šī turnīra rīkošanas kļuvusi astoņas no deviņām reizēm, vienīgo neveiksmi piedzīvojot 2011.gadā, kad uzvarēja Himki.

Finālsērijas trešajā mačā jau spēles pirmajā ceturtdaļā CSKA ieguva 22 punktu pārsvaru (34:12), pēc tam neļaujot pretiniekiem rezultātu ievērojami samazināt, svinot drošu uzvaru un tiekot pie čempionu lauriem.

Uzvarētājiem francūzis Nando de Kolo guva 20 punktus, bet Korijs Higinss sameta 18 punktus, kamēr laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Aleksejs Šveds.

Finālsēriju CSKA sāka ar divām uzvarām savā laukumā, esot pārāka ar 94:88 un 99:79.

LETA jau vēstīja, ka pusfinālā Latvijas basketbola izlases uzbrucēja Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas Zeņit komanda izšķirošajā, piektajā, mačā piekāpās Himki, kas līdz ar to ieguva ceļazīmi uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīru.

Divas dienas pēc sezonas beigām Zeņit pavēstīja, ka Timma ir atstājis komandu, bet aizvadītajā nedēļā viņš noslēdza trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas Baskonia.

Tikmēr CSKA savā pusfināla sērijā pārliecinoši ar 3-0 apspēlēja Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ.

Iepriekš Vienotās līgas ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas komanda ar 3-0 uzvarēja pagājušajā nedēļā par Latvijas čempioni kļuvušo VEF Rīga vienību.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi