Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Medijs: Šteinberga nākamajā sezonā pārstāvēs Francijas klubu Buržas Tango

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga nākamajā sezonā pārstāvēs Francijas klubu Buržas Tango, ziņo portāls BeBasket.fr.

Medijs ziņo, ka Šteinberga pārcelsies uz Franciju pēc Turcijas klubā Stambulas "Galatasaray" aizvadītām divām sezonām.

Aizvadītajā sezonā viņa laukumā devās astoņās Turcijas čempionāta spēlēs un septiņās cīņās FIBA Eirolīgā. Turcijas meistarsacīkstēs viņa guva vidēji 12,3 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēra 1,1 bumbu. Eirolīgā latvietes kontā bija vidēji 17,3 punkti un 6,6 atlēkušās bumbas.

Decembrī Šteinberga guva pleca traumu, kuras dēļ sākotnēji izlaida pusotru mēnesi. Pēc atgriešanās laukumā izrādījās, ka savainojums pilnībā nebija sadziedēts, kā rezultātā tika veikta pleca operācija un sezona bija beigusies.

"Galatasary" komanda pēc nesekmīgā Eirolīgas grupu turnīra nonāca Eirokausā, kur tā ieguva bronzas godalgu. Savukārt Turcijas kausā un Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs Stambulas klubs izstājās ceturtdaļfinālā.

Pirms pievienošanās Turcijas komandai Šteinberga divas sezonas pavadīja Itālijas vienībā Venēcijas "Umana Reyer". Savukārt pirms došanās uz Itāliju Šteinberga sezonu pavadīja Ainara Zvirgdiņa tobrīd trenētajā Brenas "Mithra Castors" vienībā, palīdzot tai izcīnīt Beļģijas čempiontitulu.

Šteinberga karjeru iesāka "TTT Rīga" komanda, bet no 2009. līdz 2013.gadam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "C-USA" konferences Teksasas Universitātes Elpaso komandā "UTEP Miners". Pēc tam viņa 2014./2015.gada sezonā pārstāvēja "Mithra Castors", kopā ar Zvirgzdiņu palīdzot komandai aizkļūt līdz FIBA Eiropas kausa finālam un triumfēt Beļģijas čempionātā. Nākamo sezonu viņa iesāka Krievijas komandā Vologdas "Čevakata", bet 2016.gada februārī papildināja Prāgas ZVVZ USK rindas, Čehijas vienības sastāvā divus gadus pēc kārtas izcīnot ceturto vietu Eirolīgā un kļūstot par valsts čempioni.

Šteinberga Latvijas izlasi pārstāvējusi trīs Eiropas čempionātos un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā. Valstsvienībā viņa laukumā devusies 79 spēlēs, kurās vidēji guvusi 11 punktus un izcīnījusi 6,2 bumbas zem groziem.

Šteinberga ir divu Eiropas U-20 čempionātu bronzas medaļu laureāte.

Viņa tikusi atzīta par 2016. un 2017.gada Latvijas labāko basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi