Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Miris NBA kluba Timberwolves galvenais treneris

Mūžībā aizgājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas Timberwolves galvenais treneris Flips Sonders, svētdien paziņoja komanda.

Filips Daniels Sonders dzimis 1955.gada 23.februārī. Basketbola trenera karjerai viņš pievērsās neilgi pēc augstskolas absolvēšanas.

Sonders Timberwolves komandu vadīja no 1995. līdz 2005.gadam, palīdzot četrās no sezonām vienībai izcīnīt vismaz 50 uzvaras. To vidū bija arī Timberwolves rekords, kad 2003./2004.gada sezonā tika sasniegti 58 panākumi 82 mačos un vēlāk izslēgšanas spēlēs iekļūts Rietumu konferences finālā.

Tomēr jau nākamajā sezonā, kad 51 cīņā bija tikts vien pie 25 uzvarām, Sanderss tika atlaists. Kopš tā laika Timberwolves komanda ne reizi nav spējusi kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Sanderss vēlāk laika posmā no 2006. līdz 2008.gadam palīdzēja Detroites Pistons komandai trīs sezonas pēc kārtas uzvarēt savā divīzijā. Savukārt turpinājumā viņš vēl divas sezonas aizvadīja Vašingtonas Wizards galvenā trenera amatā.

Savukārt aizpērn maijā viņš kļuva par Timberwolves kluba prezidentu basketbola jautājumos, bet nedaudz kā gadu vēlāk Sanderss atgriezās galvenā trenera amatā.

Šovasar viņam tika konstatēta Hodžkina limfoma, kas ir limfātiskās sistēmas vēzis. Septembrī viņš dažādu ārstēšanās blakusparādību dēļ aizgāja atvaļinājumā, viņa vietu ieņemot Semam Mičelam, kurš patlaban ir nosaukts par Timberwolves galvenā trenera amata vietas izpildītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi