Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NBA vecākais spēlētājs piekritis 20. sezonu pēc kārtas aizvadīt Maiami Heat

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami Heat vienības kapteinis Udoniss Heslems šajā vienībā aizvadīs 20.sezonu, svētdien paziņoja basketbolists.

Viņš ar komandu noslēdzis viena gada līgumu par 2,9 miljoniem ASV dolāru (2,91 miljons eiro).

Maiami klubs piedāvāja līguma pagarinājumu gandrīz pirms diviem mēnešiem, pēc tam gaidot, vai Heslems izlems beigt karjeru vai atgriezties laukumā.

Dirks Novickis visu 21 savu NBA sezonu spēlēja Dalasas "Mavericks" komandā, bet Kobe Braients visas 20 sezonas pavadīja Losandželosas "Lakers". Heslems, izejot laukumā nākamajā spēlē, pievienosies viņiem kā spēlētājs, kurš vienā komandā līgā aizvadījis vismaz divas desmitgades.

"Esmu nolēmis turpināt to, par ko runāju ar tēvu, un es pabeigšu iesākto un spēlēšu 20 gadus," svētdien teica Heslems. "Es šogad spēlēšu, jo es par to runāju ar savu tēvu. Tas nebūs kā agrāk. Nebūs tik viegli. Tomēr mērķis joprojām paliek nemainīgs - uzvarēt. Izcīnīt čempiona titulu."

Tims Dankans Sanantonio "Spurs" komandā pavadīja 19 sezonas, bet Džons Stoktons tikpat - Jūtas "Jazz" vienībā.

42 gadus vecais Heslems ir pārliecinoši visilgāk spēlējušais basketbolists "Heat" vēsturē. Viņš ir trīskārtējs NBA čempions un ir kluba visu laiku labākais atlēkušo bumbu izcīnītājs.

Šis ir 11.līgums, ko viņš parakstījis ar "Heat", un šī ir septītā vasara pēc kārtas, kad viņš noslēdz līgumu ar komandu.

Viņa tēvs Džonijs Heslems nomira 2021.gada 30.augustā. Udoniss Heslems pagājušajā gadā sērojot apmēram uz divām nedēļām pameta "Heat" treniņnometni un pirmssezonas spēles.

"Pat 42 gadu vecumā, ja jūs skatāties apkārt un jums nav neviena no vecākiem, jūs varat būt apmulsuši," sacīja Heslems. "Tas var būt mulsinoši."

Heslems ir bijis līgas vecākais spēlētājs abās pēdējās NBA sezonās. Pagājušajā sezonā Maiami kluba sastāvā viņš piedalījās 13 spēlēs, kurās vidēji guva 2,5 punktus un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas.

Viņam karjeras laikā "Heat" klubā ir bijuši 162 komandas biedri. Un šajā sezonā NBA var būt spēlētāji, kuri pat nebija dzimuši, kad Heslems ienāca līgā. NBA viņš debitēja 2003.gada 28.oktobrī - trīs nedēļas pirms šī gada NBA drafta 13.numura Džeilena Durena dzimšanas.

Heslems pirmajās 19 sezonās vidēji spēlē ir guvis 7,5 punktus un izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas, pēdējos sešus gadus spēlējot maz. Tomēr "Heat" ir uzstājusi, ka viņa loma joprojām ir svarīga gan treniņos, gan ģērbtuvē, katru gadu meklējot veidus, kā Heslemu pierunāt turpināt spēlēšanu.

Ar šo līgumu Heslema laukumā nopelnītā summa pārsniegs 70 miljonu dolāru (70,23 miljoni eiro) robežu.

Heslems ir izteicies, ka pēc nākamās sezonas cer pievienoties "Heat" biroja darbiniekiem un ir minējis, ka viņš varbūt varētu pievienoties kluba īpašnieku skaitam.

Par NBA čempionu Heslems kļuva 2006., 2012. un 2013.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi