Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Otro reizi mēneša laikā atstādināts VEF Rīga spēli pārraudzījis tiesnesis

Tiesneši, kuri tiesāja VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra spēli starp Latvijas vicečempioni VEF Rīga un Minskas Cmoki no Baltkrievijas, saņēmuši trīs spēļu diskvalifikāciju, informē turnīra rīkotāji.Pagājušajā sestdienā Minskā notikušajā spēlē VEF Rīga tika pie panākuma ar 71:70, izcīnot otro uzvaru četrās turnīra spēlēs.

Pēcāk Cmoki iesniedza oficiālu protestu, jo pauda sašutumu par epizodi spēles 39.minūtē, kad pie rezultāta 68:66 par labu mājiniekiem netika ieskaitīts serba Branko Mirkoviča precīzais trīspunktu metiens. Tiesneši šajā situācijā uzskatīja, ka basketbolists metienu veicis jau pēc uzbrukuma laika beigām.Klubs uzskatīja, ka metiens tika izpildīts atļautajā laikā, izceļot, ka spēles tiesneši nav vēlējušies skatīties video atkārtojumu, uz ko viņiem bija tiesības. Situācijā nav iejaucies arī spēles komisārs.VTB Vienotās līgas direktorāts izskatīja kluba iesniegto protestu un uz trim mēnešiem no šī turnīra maču tiesāšanas diskvalificēja poļu tiesnesi Mareku Maļiševski, kurš neieskaitīja punktu guvumu, kā arī lietuvieti Tomu Jasēviču, kurš šajā strīdīgajā epizodē neizmantoja video atkārtojumu.Tāpat direktorāts nolēma nepieņemt Minskas kluba protestu par spēles gala rezultātu, jo tā iesniegšanai netika ievērota ierastā procedūra.Kā ziņots, iepriekš oktobrī pēc pieļautajām kļūdām VEF Rīga spēlē VTB līgas direktorāts no amata atstādināja arī somu tiesnesi Johannesu Sarekoski. Toreiz _VEF Rīga _ar rezultātu 75:76 savā laukumā piekāpās Volgogradas Krasnij oktjabr basketbolistiem no Krievijas, bet izšķirošo kļūdu tiesneši pieļāva četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ļoti strīdīgā epizodē nosvilpa noteikumu pārkāpumu un viesi ar soda metienu panāca uzvaru.Pagājušajā nedēļā gūtā uzvara VEF Rīga komandai bija otrais panākums četrās aizvadītajās Vienotās līgas spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod devīto vietu. Savukārt Cmoki vienība zaudējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs un atrodas kopvērtējuma noslēdzošajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi