Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - LBS: apdraudēta Eiropas dāmu čempionāta rīkošana Latvijā

Trīs faktoru vienlaicīga negatīva iedarbība būtiski apdraud Latvijas spēju sarīkot Eiropas 2009.gada sieviešu basketbola čempionātu un izpildīt saistības, ko Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) priekšā uzņēmusies ne tikai Latvijas Basketbola savienība (LBS), bet arī Latvijas valdība, Dienai atzina Latvijas LBS ģenerālsekretārs Edgars Jaunups.

Čempionāta budžets ir Ls 2,188 miljoni. No tiem Ls 1,410 miljonus veido valsts dotācija, Ls 360 000 — Rīgas, Liepājas un Valmieras pašvaldību līdzfinansējums.

«Pirmkārt, pēc LBS rīcībā esošās informācijas valsts dotāciju paredzēts samazināt apmēram par Ls 320 000. Otrkārt, iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšana ietekmē pašvaldību budžetu. No Valmieras jau saņemti nopietni signāli, ka pilsēta nevarēs izpildīt uzņemtās saistības un sakārtot viesnīcas, turklāt var rasties problēmas ar pašvaldību līdzfinansējumu. Treškārt, iecerētā PVN likmes maiņa būtiski sadārdzinās viesnīcas, kas ir galvenais izdevumu postenis. To visu saskaitot kopā mēs neredzam iespēju sarīkot čempionātu,» uzsvēra E.Jaunups.

Saeimas budžeta komisijai, Izglītības un zinātnes ministrijai un Valsts prezidentam nosūtītajās vēstulēs LBS vērsusi uzmanību uz Eiropas čempionāta īpašo statusu un valdības iepriekš uzņemtajām saistībām.

«Ja ceturtdien balsojumā Saeimā šai ziņā nekas nemainīsies, būsim spiesti informēt FIBA par nopietnām problēmām,» norādīja E.Jaunups.

Nopietnas bažas par Latvijas valdības attieksmi pret starptautiskajām saistībām paudis Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) ģenerālsekretārs Nars Zanolins, informē LBS Sabiedrisko attiecību nodaļa.

“Mēs saprotam, ka visā Eiropā ir iestājušies grūti laiki – nevienam nav viegli. Tomēr starptautiskās saistības ir jāciena. Latvijas valsts ir apņēmusies noorganizēt Eiropas Čempionātu atbilstoši standartiem un šo apņemšanos mums [gan FIBA Eiropa, gan FIBA Pasaule] vairākkārt ir apstiprinājuši gan valdības vadītājs Godmaņa kungs, gan Latvijas Valsts prezidents Zatlera kungs. Mēs ļoti ceram, ka Latvija pildīs šīs saistības pilnā apmērā. Čempionāta izgāšanās var apdraudēt Latvijas valsts reputāciju starptautiskā līmenī, nopietni apgrūtinot turpmāku sadarbību ar pasaules sporta organizācijām augsta līmeņa čempionātu organizēšanā,” skaidroja FIBA Europe ģenerālsekretārs Nars Zanolins.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) preses sekretāre Agnese Korbe Dienai norādīja, ka pagaidām pāragri izdarīt secinājumus par čempionāta sarīkošanas apdraudējumu, jo galīgie lēmumi par budžetu vēl nav pieņemti. Tas būs solidārs valdības lēmums, teica A.Korbe, norādot, ka ir izveidota čempionāta rīcības komiteja, kurā strādā arī premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). Šobrīd jau daudz kas esot izdarīts čempionāta sagatvošanā un IZM cer, ka čempionātam nauda būs, jo tas ir starptautisks pasākums, kas popularizētu arī Latvijas valsti.

(papildināta ar N.Zanolina teikto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi