Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Tiesa atzīst basketbola kluba ASK Rīga maksātnespēju

Kluba vadība gan ir apņēmības pilna klubu saglābt.
Rīgas Centra rajona tiesa otrdien atzina naudas grūtībās nonākušā basketbola kluba "ASK Rīga" maksātnespēju, aģentūru BNS informēja tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis.

Tiesa atzina, ka klubs ir maksātnespējīgs no šā gada 24.aprīļa. Tagad kreditoriem pieteikšanās termiņš ir trīs mēneši.

Tāpat tiesa nolēma, ka par labu bijušajam šā kluba spēlētājam Gatim Jahovičam ir jāsamaksā valsts nodeva 100 latu. Šāda valsts nodeva pienākas arī tūrisma uzņēmumam "Airtour.lv".

Tiesā paskaidroja, ka tie spēlētāji, kuriem klubs bija parādā algu, tagad var pieteikties pie administratora, kas likuma ietvaros dara visu, lai apmierinātu kreditoru jeb šajā gadījumā spēlētāju prasības. Jau pēc maksātnespējas procesa ierosināšanas tiesa par administratori iecēla Zintu Zālīti-Rukmani.

"ASK Rīga" ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis aģentūrai BNS pastāstīja, ka, neskatoties uz tiesas lēmumu, klubs strādās pie tā, lai saglabātu komandu. "ASK ir jāpastāv. Ir cilvēki, kuri ir gatavi palīdzēt, un mēs strādāsim kopā ar iecelto administratoru, lai komanda pastāvētu arī turpmāk," atzina Jučmanis un piebilda, ka šajā situācijā "ASK Rīga" nonākusi galvenokārt tāpēc, ka neilgā laika posmā pagājušās sezonas vidū no kluba atbalstīšanas atteikušies trīs lielākie sponsori - Rīgas dome, Aizsardzības ministrija un "Parex banka".

Ģenerālmenedžeris uzskata, ka komandu saglabāt ir reāli iespējams. "Mums ir palikuši līgumi ar vairākiem atbalstītājiem no pagājušās sezonas, kuri ir gatavi turpināt sadarbību. Tagad jāstrādā kopā ar tiesas iecelto administratoru, lai atrisinātu šo situāciju," piebilda "ASK Rīga" amatpersona.

Jučmanis atzina, ka "ASK Rīga" parādsaistības, pēc grāmatvedības datiem, ir 1,4 miljoni latu, bet kluba aktīvi pašlaik ir 300 000 latu. Lielākā kreditore, neskatoties uz to, ka reizē tā ir arī kluba dibinātāja, ir "Parex banka", kuras prasība ir 450 000 latu. Klubs ir parādā gan spēlētājiem, gan arī kluba darbiniekiem, arī Jučmanim.

Viņš gan nespēja pateikt, kas maksātnespējas gadījumā notiek ar spēlētāju līgumiem, jo dažiem tie ir spēkā arī uz nākamo sezonu. "Pašlaik administrators kļūst par kluba vadītāju, jo bez viņa paraksta neviens lēmums vai dokuments nevar tikt pieņemts," norādīja Jučmanis.

Jau ziņots, ka aprīlī tiesā iesniegti divi pieteikumi par kluba maksātnespējas procesa ierosināšanu. Vienu iesniedza bijušais šā kluba spēlētājs Gatis Jahovičs, aģentūra BNS noskaidroja tiesā. Jahovičs "ASK Rīga" spēlēja no 2007.gada, bet šogad martā pārgāja uz "VEF Rīgu", jo iepriekšējie darba devēji nepildīja līgumā paredzētās finansiālās saistības.

Otru pieteikumu iesniedza tūrisma uzņēmums "Airtour.lv", kas iepriekš palīdzēja komandai organizēt došanos uz Eiropas kausa izcīņas izbraukuma spēlēm.

Tiesa abus pieteikumus apvienoja vienā.

Nopietnas finansiālas problēmas "ASK Rīga" sākās sezonas vidū, kad dažādu iemeslu dēļ no komandas finansiālas atbalstīšanas atteicās trīs lielākie naudas devēji - Rīgas dome, Aizsardzības ministrija un "Parex banka".

"ASK/Rīga" pagājušajā sezonā Latvijas Basketbola līgā ieguva trešo vietu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Morozs: Bijām ļoti labi sagatavojušies

Latvijas futbola klubs RFS UEFA Eiropas līgas mačam ar Frankfurtes Eintracht bija ļoti labi sagatavojies, atzina rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Miris bijušais Marokas izlases futbolists Barada

Bijušais Marokas vīriešu futbola izlases spēlētājs Abdelazizs Barada miris 35 gadu vecumā, ceturtdien pavēstīja viņa karjeras laikā pārstāvēti Francijas klubi Marseļas "Olympique...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi