Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināts (15:19) - Latvijas basketbolista Zeidaka dopinga pārbaudēs konstatēta anabolisko steroīdu klātbūtne

Latviešu basketbolista Kristera Zeidaka dopinga pārbaužu A provē konstatēta anabolisko steroīdu klātbūtne, vēsta Delfi.ee.Valsts sporta medicīnas centra (VSMC) Antidopinga nodaļas vadītāja vietas izpildītājs Gatis Berķis šo informāciju aģentūrai LETA atteicās komentēt, jo par šo lietu atbild Igaunijas kolēģi, no kuriem oficiāli rezultāti vēl nav saņemti.

Kā informē Igaunijas mediji, Zeidaks analīžu rezultātus ir pieņēmis un tiem piekrīt. Igaunijas Basketbola federācija apstiprina, ka viņš B provju pārbaudīšanu nav pieprasījis.Zeidaks, kurš šosezon no Ventspils komandas izīrēts Igaunijas klubam Raplas TYCO, novembra vidū atzinās marihuānas lietošanā. Sportistam iepriekš tika veiktas dopinga pārbaudes, bet komandas galvenais treneris Aivars Kūsmā viņa uzvedībā pamanījis ko jocīgu. Viņš aicinājis Zeidaku uz sarunu, kurā latvietis atzinies marihuānas lietošanā.Basketbolista analīzēs konstatētas arī marihuānas pēdas. Raplas klubs ar viņu līgumattiecības ir pārtraucis.Pats Zeidaks apgalvo, ka preparātus ar aizliegtajām vielām to sastāvā lietojis, jo vēlējies pēc iespējas ātrāk atgūties no pagājušajā gadā pārciestās muguras operācijas. "Cenšoties atkopties no traumas, sajaucu, kur beidzas labais un sākas ļaunais. Nesapratu, cik šī kļūda ir liela. Ja zinātu,

Basketbolista lietotie steroīdi organismā veicina proteīna sintezēšanos, kas līdz ar to palielina muskuļu masu.ka šīs vielas man laupīs basketbolu, labāk būtu laukumā atgriezies vājāks un sliktāks kā basketbolists."

Latvietis pauž, ka šī rīcība ir viņa mūža lielākā kļūda. Viņš ir gatavs pieņemt jebkādu soda mēru, kas var sekot. "Man nav tiesību to prasīt, tomēr ceru, ka Latvijas un Igaunijas basketbola sabiedrība man reiz spēs piedot."

Pašlaik 24 gadus vecais Zeidaks oktobrī tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju gan Igaunijas čempionātā, gan Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Marihuānas smēķēšanā pieķerts arī Stumbris

Arī latviešu basketbolists Roberts Stumbris, kurš pārstāv Igaunijas komandu Rakveres Tarvas, pieķerts marihuānas lietošanā, informē viņa klubs.

Kļuvis zināms, ka Stumbris arī lietojis marihuānu, kas atklājies sportista A proves rezultātos. Pašreizējais viņa līgums ar Tarvas komandu ir apturēts līdz soda paziņošanai.

"Jaunumus par Stumbri saņēmām jau otrdien, tāpēc atstāju viņu uz soliņa Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā pret Lietuvas klubu Utenas Juventus," izteicies Tarvas galvenais treneris Andress Sebra.

Tiek vēstīts, ka 21 gadu vecais Stumbris jau ir komandai un tās faniem atvainojies par notikušo un to nožēlo.

Gadījumos, kad sportisti tiek pieķerti marihuānas lietošanā, viņiem ir teorētiski iespējams izpelnīties vien brīdinājumu, izvairoties no reālas diskvalifikācijas.

Igaunijas čempionāta desmit cīņās uzbrucējs šosezon vidēji guvis 9,3 punktus un izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas, kamēr sešās BBL cīņās viņš caurmērā iemetis 9,0 punktus un izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas.

Tarvas komandu pārstāv arī latviešu basketbolisti Juris Umbraško un Kaspars Cipruss.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi