Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

papildināts (20:01) - Viens no Ventspils līderiem Zaķis pārceļas uz VEF Rīga

Otrdien, 22.jūlijā, basketbola klubs VEF Rīga pastiprinājis komandas sastāvu ar 27 gadus veco un 2,07 metrus garo Latvijas valstsvienības centra pozīcijas spēlētāju Ronaldu Zaķi, informē klubā.Aizvadītajā sezonā Ventspils komandas sastāvā 28 spēlēs Latvijas Basketbola līgā Zaķis vidēji mačā 20,5 minūtēs guva 13,7 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas.

FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā Ronaldam 12 mačos vidēji 24,3 minūtēs 11,3 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas. Savukārt Baltijas Basketbola līgā Zaķim 15 spēlēs vidēji 19,9 minūtēs 12,0 punkti un 5,5 atlēkušās bumbas."Ronalda personā esam ieguvuši Latvijas valstsvienības līmeņa spēlētāju. Viņš ir atlētisks centrs, kas apveltīts ar spēcīgu ķermeni, kas mūsu komandai kalpos kā labs pastiprinājums garajā galā. Turklāt Ronalds ir pierādījis, ka joprojām spēj progresēt. Lai attīstība turpinātos, viņam šajā brīdī bija vajadzīgas pārmaiņas, ko pievienošanās VEF Rīga komandai spēj nodrošināt," komentē _VEF Rīga _galvenais treneris Nikolajs Mazurs.Iepriekšējās sešas sezonas Zaķis spēlēja Ventspilī, pārstāvot to laikā no 2008. līdz 2014. gadam. Zīmīgi, ka pirms tam - 2007./2008.gada sezonas otrajā pusē - basketbolists bija izīrēts VEF Rīga vienībai, kuras sastāvā ievērojami progresēja un sekojošajā vasarā saņēma pirmo izsaukumu uz Latvijas valstsvienību."Man pašam ir liels prieks par pievienošanos VEF Rīga, esmu šajā komandā spēlējis jau iepriekš un par to laiku palikušas labas atmiņas. Paldies treneriem un kluba vadībai, kas mani izvēlējās. Vēlos arī teikt lielu paldies basketbola klubam Ventspils - spēlējot šajā klubā, esmu ieguvis ļoti daudz un šī pieredze būs neatsverama manā turpmākajā basketbolista karjerā," pēc līguma parakstīšanas sacīja Zaķis. "Mūsu pirmā sadarbība ar Ronaldu bija veiksmīga – ne velti pēc pussezonas VEF Rīga rindās viņš saņēma ielūgumu uz NBA pirmsdrafta nometni Trevīzo. Tolaik pie mums viņš ieradās 20 gadu vecumā, bet tagad jau ir 27 gadus vecs. Skaidrs, ka pagājuši ilgi gadi, kuru laikā daudzas lietas viņa dzīvē ir mainījušās. Tagad viņam ir ģimene, viņš ir daudz nobriedušāks un profesionālāks. Ceram, ka spēsim turpināt veiksmīgi aizsākto sadarbību ar Ronaldu," piebila N.Mazurs.Tāpat treneris ieskicē basketbolista iederēšanos _VEF Rīga _spēles zīmējumā: "Saliekot Ronaldu kopā ar otro šovasar VEF Rīga sastāvam piesaistīto centru Bamba Falu, esam ieguvuši divus pretstatus, jo katrs no šiem spēlētājiem ir ar citādāku spēles stilu. Tas sniegs plašākas variācijas iespējas pret dažādiem pretiniekiem gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, ļaujot spēlēt efektīvāk."Šobrīd Ronalds Zaķis Latvijas valstsvienības sastāvā gatavojas augustā gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Zaķa pēdās varētu sekot vēl viens no Ventspils kluba līderiem - Jānis Timma. VEF Rīga šo informāciju nedz noliedz, nedz apstiprina.

Ziņa papildināta pēdējā rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi