Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par draudēšanu ar ieroci uz 12 spēlēm diskvalificēts NBA spēlētājs Bīzlijs

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) par draudu izteikšanu, pavēršot ieroci pret personām, uz 12 spēlēm diskvalificējusi Minesotas Timberwolves spēlētāju Maliku Bīzliju.

Pagājušā gada rudenī Bīzlijs Plimutā pie savas mājas pavērsis ieroci pret grūtnieci, viņas vīru, kā arī meiteni pusaudžu vecumā, izsakot šīm personām draudus.

Bīzlijam par šo nodarījumu būs jāveic sabiedriskais darbs 120 stundu apjomā vai arī biežāk laika nāksies pavadīt mājās, kur viņu pieskatīs tiesībsargājošās iestādes. 

Basketbolistam pirmā izlaistā spēle būs jau sestdien, kad "Timberwolves" tiksies ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". Ja spēļu kalendāru neietekmēs Covid-19, Bīzlijs laukumā varētu atgriezties 27.martā.

Kāds situācijai pietuvināts avots norādīja, ka šajā laika posmā Bīzlijam būs ļauts trenēties kopā ar komandu.

Minesotas komandas prezidents Gērsons Rosas publicētajā paziņojumā norādīja, ka vienība pilnībā atbalsta NBA lēmumu. 

Bīzlijs šogad aizvada savu labāko sezonu karjerā. Viņš vidēji spēlē līdz šim guvis 20,5 punktus un tālmetienus izpilda ar 41% realizāciju.

Lai arī incidents notika pagājušajā gadā, Minesotas komanda starpsezonā ar Bīzliju parakstīja jaunu četru gadu līgumu par 60 miljoniem ASV dolāru. Komandai būs iespēja izvēlēties, vai tā vēlas basketbolistu nodarbināt arī ceturtajā līguma gadā.

Bīzlijam sākotnēji arī draudēja sods par atrašanos narkotisko vielu iespaidā, bet vēlāk nolemts viņam piemērot trīs gadu probācijas periodu, kura laikā viņš nedrīkstēs lietot alkoholu vai narkotiskās vielas. Tāpat zināms, ka NBA pirms lēmuma paziņošanas vēlējās iepazīties ar Bīzlija lietas materiāliem. Situācijai pietuvināts avots portālam "Star Tribune" atklāja, ka NBA apžēloja basketbolistu un nepiešķīra vēl bargāku sodu.

9.februārī, kad tika paziņots spriedums, Bīzlijs norādīja, ka pieļāvis lielu kļūdu un patiesi nožēlo izdarīto.

Atgadījuma dienā Plimutā notika māju apskatīšanas pasākumi, kā rezultātā arī Bīzlija dzīvesvieta tika iekļauta apmeklējamo māju katalogā.

"Timberwolves" šosezon 33 spēlēs izcīnījusi vien septiņas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem pēdējo jeb 15.vietu. Minesotas vienība ir vājākā visā līgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi