Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Eirolīgas čempioniem atkārtoti kļūst Anadolu Efes; Šmitam un Barcelona bronza

Stambulas Anadolu Efes basketbolisti sestdien Belgradā atkārtoti kļuva par ULEB Eirolīgas čempioniem.

Finālā Stambulas "Anadolu Efes" ar 58:57 (14:15, 15:19, 11:8, 18:15) pārspēja Madrides "Real".

Pirmajā puslaikā gandrīz visu laiku vadībā bija "Real", kas pirmajā ceturtdaļā pēc Valtera Tavaresa gūtiem diviem punktiem panāca 15:8 pārsvaru.

Otrās ceturtdaļas sākumā vadībā divreiz izvirzījās arī 2021.gada čempioni, taču "Real" atkal saņēma spēles grožus savās rokās, vēlreiz tiekot līdz septiņu punktu pārsvaram (29:22 un 31:24).

25.minūtē "karaliskais" klubs pārsvaru palielināja līdz 40:31, kad tālmetienu trāpīja Adams Hanga. Tomēr līdz ceturtdaļas beigām sīkstais Turcijas klubs bija pietuvojies līdz tikai divu punktu deficītam - 40:42.

Pēdējā ceturtdaļa sākās ar Vasilijes Miciča realizētu trīspunktu metienu, izvirzoties vadībā jau "Anadolu Efes" un gandrīz visas desmit minūtes pārsvaru arī noturot.

Jau ziņots, ka spēlē par bronzu Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" Belgradā sestdien ar 84:74 (20:18, 25:20, 17:18, 22:18 ) pieveica Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos". 

Maču tiesāja Latvijas tiesnesis Oļegs Latiševs.

Šmits kā vienīgais spēlētājs "Barcelona" rindās nedevās laukumā.

Barselonas kluba rindās ar 19 punktiem izcēlās regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs Nikola Mirotičs, 16 punktus pievienoja Sertačs Šanli, 11 Korija Higinsa kontā, savukārt desmit punkti bija Brendonam Deivisam. Pavisam tuvu "triple-double" bija "Barcelona" saspēles vadītājs Niks Kalatess - viņam deviņi gūti punkti, astoņas atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles.

Grieķijas kluba rindās ar "double-double" izcēlās Saša Vezenkovs - 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Kostam Slukam 14 punkti, kā arī septiņas rezultatīvas piespēles, Šakīla Makkisika kontā 11 punkti un piecas pārtvertas bumbas, savukārt Tailers Dorsijs iekrāja desmit punktus.

Ceturtdien pusfināla "El Clasico" duelī "Barcelona" piekāpās Madrides klubam ar 83:86, bet "Anadolu Efes" par iekļūšanu finālā pieveica "Olympiakos" ar 77:74.

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā trīs Krievijas komandas tika izslēgtas no turnīra.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi