Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pašvaldība Valmierā veidos Bertānu Valmieras basketbola skolu

Valmieras dome ir pieņēmusi lēmumu dibināt Bertānu Valmieras basketbola skolu, šodien preses konferencē informēja Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei).

Tā tiek veidota kā nodibinājums, kas veidos jaunu sporta skolu Valmierā, kurā tiks pārstāvēts basketbols.

Šobrīd basketbolā var trenēties Valmieras Bērnu sporta kolā, taču tiek plānots, ka basketbola sekcija tiks pārcelta uz jauno nodibinājumu. Pagaidām tehniski ir izveidots nodibinājums, tad tiks reģistrēta un akreditēta izglītības iestāde, kuras juridiskā adrese, visticamāk, būs Valmierā, Rīgas ielā 91 - Vidzemes Olimpiskajā centrā. Pagaidām tiek prognozēts, ka skola darbību sāks ne vēlāk kā nākama gada 1.janvārī.

"Mērķis ir Valmierā padarīt basketbolu vēl stiprāku. Valmiera jau tagad ir ļoti slavena ar basketbolu. Esam pietiekami stipri, ļoti labi kotējamies valsts basketbola sistēmā. Šī jaunā skola būtu kā atspērienā punkts, lai mēs redzētu to, ka tie, kas ir šajā sistēmā izauguši, dod atgriezenisko saiti. Tāpēc šobrīd ir īpašs prieks par brāļiem Bertāniem, kuri ir bijuši Valmieras basketbola sistēmā," teica Baiks.

Pašvaldības priekšsēdētājs jaunajā skolā redz ļoti daudz ieguvumus gan basketbola sistēmai, gan jaunajiem basketbolistiem, jo "tas ir viens, ko pašvaldība un treneri var dot, bet, ja paši jaunie audzēkņi redz zvaigznes, kas ir šeit izauguši, var iedvesmoties un viņus šeit satikt, trenēties pēc viņu metodēm un ņemt labos piemērus, es domāju, tas ir labs pienesums".

Basketbolists Dāvis Bertāns skaidroja, ka galvenā motivācija, kāpēc basketbola skola tapusi, bijusi doma, kas "kaut kur tālu smadzeņu aizmugurē glabājusies", ka ir jāveido vai nu basketbola skola vai akadēmija. "Varbūt tas bija plāns tālā nākotnē saviem spēkiem, bet, kad tika prezentēta šāda iespēja, ka skolu var veidot Valmierā ar pašvaldības atbalstu, kur jau jaunatnes sistēma ir ļoti augstā līmenī Latvijā, nolēmām izmantot iespēju ieceres sākt īstenot jau tagad."

Abas Brāļu Bertānu basketbola meistarklases, kuras pēdējo divu gadu laikā aizvadītas, bijis pirmais solis, lai izveidotu Bertānu ģimenes basketbola laukumu, kas tiks izveidots pie Jāņa Daliņa stadiona Valmierā.

"Basketbola jaunatnes sistēma ir katra profesionālā kluba pamats, tā vienmēr bijusi viena no mūsu augstākajām prioritātēm. Ar jaunās skolas dibināšanu mēs varēsim daudz ātrāk realizēt ieceres, par kurām bijām domājuši, bet kurām kādā brīdī nepietika laika vai finansējuma," preses konferencē pavēstīja basketbola kluba Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola ģenerālmenedžeris Miks Balodis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi