Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pau Gasols spēlēs kopā ar Šmitu Barcelona rindās

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions spānis Pau Gasols pēc nepilnu 20 gadu pārtraukuma atgriezies "Barcelona" rindās, otrdien basketbolists pavēstīja savā "Twitter" kontā un klubs - savā tīmekļa vietnē.

Jau ziņots, ka gada beigās bija runas, ka viņš varētu pievienoties brālim Markam Gasolam Losandželosas "Lakers" rindās, taču tās nepārauga darbos.

"Esmu ļoti laimīgs paziņot, ka dodos mājup un ka es drīz pievienošos "Barcelona" basketbola komandai," savā "Twitter" kontā raksta sportists. "Vēlos nodot savas prasmes un pieredzi kluba rīcībā sezonas izšķirošajā brīdī, tajā pašā laikā progresējot savā fiziskajā kondīcijā un atgriežoties spēļu ritmā."

Viņš piebilst, ka jau drīz cer spēlēt "Barcelona" pirmajā komandā.

Klubs vēsta, ka līgums ar basketbolistu noslēgts līdz 2021.gada 30.jūnijam.

108 spēlēs Barselonas kluba rindās Gasols ir izcīnījis divus Spānijas čempiona titulus (1999., 2001.) un Karaļa kausu 2001.gadā.

2020./2001.gada sezonā viņš tika nosaukts par vērtīgāko Karaļa kausa un Spānijas čempionāta fināla spēlētāju, dodoties laukumā kopā ar pašreizējo treneri Šarūnu Jasikēviču

Spānijā Gasols atgriezies pēc 1362 NBA aizvadītām spēlēm, no kurām 136 bijušas izslēgšanas turnīros.

Pau nav spēlējis kopš 2019.gada marta, un kopš tā laika viņam ir veiktas divas operācijas, lai labotu kreisās kājas navikulārā kaula stresa lūzumus. Ārsti pirmo reizi atklāja stresa reakciju 2018.gada rudenī, kad Gasols sāka savu trešo sezonu Sanantonio "Spurs".

Gasols jau rudenī bija runājis par iespējamu karjeras beigšanu Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajā "Barcelona" komandā, kur viņš bija zvaigzne pirms ierašanās ASV, taču pastāvīgi apgalvoja, ka labprātāk paliktu NBA.

40 gadus vecais Pau Gasols sapņo iekļūt Spānijas olimpiskajā komandā Tokijā.

Gasols Spānijas valstsvienībā ir spēlējis četrās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, palīdzot izlasei tikt pie sudraba medaļām 2008. un 2012.gadā un bronzas - 2016.gadā. Gasols bija savainots pagājušajā gadā, kad Spānija izcīnīja Pasaules kausu.

"Spēt spēlēt piecās olimpiskajās spēlēs - tas vienkārši būtu kas ārkārtējs," rudenī teica Gasols.

Pēc sportista karjeras beigšanas spānis būtu ieinteresēts strādāt kādā NBA komandā, taču šobrīd viņš vēl nav tam gatavs.

Pau Gasols 2002.gadā tika atzīts par NBA debitantu. Viņš sešreiz piedalījies "All-Star" mačā, 2008. un 2009.gadā atzīts par Eiropas labāko spēlētāju, 2006.gadā plūcis Pasaules kausa turnīra vērtīgākā spēlētāja laurus, trīsreiz kļuvis par Eiropas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, 2009. un 2015.gadā atzīts par Eiropas meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju, kā arī divreiz uzvarējis Spānijas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi